Maxell D-USB - az OTG képes pendrive

Dual pendrive - USB és microUSB csatlakozóval szerelve: ár-érték arányban jó választás. – írta: bb0t, 10 éve

Formavilág, anyagminőség

Megjelenés

A pendrive egyik végén megszokott módon egy USB 2.0 dugó kapott helyett a másik végén pedig az ugyancsak 2.0 micro USB dugó.

A ház anyaga minőségi, nem fényes műanyag, hanem kellemes tapintású matt felülete van, aminek egyetlen hátránya az, hogy látszódik rajta az ujjlenyomat és a maszat. A sima USB dugót a megszokottnak mondható ráhajtható fémlemez (ez is gyűjti az ujjlenyomatot) "védi", a micro USB részt pedig egy sima kupak, de a Maxell becsületére váljék, nagyon szorosan rásimul, tehát csak úgy magától leesni nem fog - bár ez nem jelenti azt, hogy nem hagyjuk el három napon belül.

Nem olyan jók a kupakos megoldások, viszont a ráhajtható takaró lemezzel sem vagyok kibékülve, mert semmit sem ér a zsebünkben meglapuló morzsák vagy szöszök ellen. Igazából csak esztétikai funkciója van.

Számomra a legkedveltebb megoldás a becsúsztatósdi, bár a szöszök ellen az sem véd, legalább nem veszítem el a kupakot (ami a megjelenésének is ártana). Belátom viszont, hogy a két csatlakozó miatt ez esetünkben nem igazán kivitelezhető, mivel közös a nyák - az egyik oldalon csúsztatom, a másik is eltolódik abba az irányba.

A mérete korrekt. A dupla csatival is csak mindössze 6,9 cm - nem dobogós adat, de egyáltalán nem mondható nagynak sem. A másik, ami feltűnt, hogy meglepően keskeny is. Összehasonlítási alapnak nem a legjobb az éppen kéznél lévő Kingston Rubberem - mert trapézosan kiszélesedik -, de az talán mutat valamit, hogy az R3 legkeskenyebb része is vastagabb valamivel, mint a vonalas Maxell.

A designról még egy-két szót érdemes mondani. Letisztult matt fekete, fehér Maxell felirattal. Külön tetszetős, hogy a dugón jelzik a tárhely kapacitást is. Nincs rosszabb, mint mikor csak úgy lehet rájönni egy pendrive méretére, ha szoftveresen kijeleztetjük.

A fém részen kis akasztó is kapott helyett, összességében vélemény szerint a külcsín megfelelő. Semmi korszakalkotó, semmi egyedi - megszokott forma, viszont letisztult és kicsi. A többi csak ízlés dolga.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények