Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás. – írta: bloggiold, 6 éve

Hardver, szoftverezettség

A labirintus belsejébe nem a görög mitológiából ismert Minótauroszt zárták, hanem a MediaTek féle Helio P25 rendszerchipet. A tajvani illetőségű cég húsz éves fennállása óta talán ez a 16 nanométeres FinFET technológiával készült lapkakészlet a legjobban sikerült darab. Az ARMv8 architektúrára építkező processzorban négy darab, 2,5 gigahertzre skálázott és négy, 1,6 gigahertzre skálázott Cortex-A53 mag dolgozik, ezek külön-külön és együttesen is képesek működni, attól függően, hogy milyen feladatot kell ellátniuk. A grafikus gyorsítást az ARM Mali-T880 MP2 GPU végzi. A RAM mérete 6 gigabájt, a belső memória 64 gigabájt, amit bővíteni csak az egyik SIM foglalat feláldozásával lehet, maximum 256 gigabájtig.

A teljesítmény-tesztben elért pontszámok a következőképpen alakultak:

Az első bekapcsolás után gördülékeny és gyors rendszer fogad minket, mely az Android 7.0 Nougat verzióra épül. A beüzemelés után gyorsan érkezett két OTA frissítés, ezáltal az androidos biztonsági csomag is naprakész lett. A gyári kezelőfelület bűn ronda, ezért a Google fiók beállítása után, ment is fel a Nova launcher. Az előre telepített applikációkból is csak a legszükségesebbek vannak fent, amint az a képeken látható.

Négy külön menüpontban kapunk rengeteg hasznos és említést sem érdemlő extrát, ezekben egy dolog a közös, igencsak hadilábon áll a szoftver ezen részében a lokalizáció.

A plusz funkciók útvesztőjében az általános kedvenceim is fellelhetőek, mint a készülék lefordításával való némítás, vagy a villogó vakus jelzés csörgéskor. Jól jöhet a feloldás dupla koppintással, vagy a lezárt képernyőn történő gesztusvezérlés is. A Smart Somatosensory bekapcsolásakor az előlapi fényérzékelő előtt integetve aktiválhatunk különböző funkciókat, ez inkább idegesítő, mint hasznos. A nagy kijelző miatt az egykezes mód rendkívül célszerű és okos kiegészítés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények