Media-Tech video digitalizáló eszköz

Vettem egy Media-Tech MT4169 video grabbert, viszont használhatatlan szoftvert adtak hozzá. – írta: Victoryus94, 11 éve

Problémák

Az első érdekesség az volt, hogy a hozzá adott CD-n EasyCap felirat szerepelt, mely egy másik video-digitalizáló cég neve.

No sebaj, a driver feltelepült, és egy Honestech VHS to DVD nevű 2004-es videó-szerkesztőt is adtak hozzá, mely talált bemenő jelet az eszközön keresztül. Következő probléma: rosszak voltak a színek (iszonyatosan). 2-3 óra keresgélés, és állítgatás után megtaláltam a problémát. Egy elrejtett menüben lehetett a SECAM-ot PAL-B bemeneti formátumra állítani, ezzel élvezhető színeket kaptam. A minőség gagyi maradt.

Különbség a digitalizált jel, és a TV-n keresztüli lejátszás között olyan, mintha 480x320-as mobilos felvétel hasonlítanánk összes egy HD kamerás (1280*800)-as videóval. Próbálgattam, hátha ki lehet belőle többet is hozni, esetleg másik VHS-sel jobban viselkedik. Sajnos nem. (Bár a vReveal programmal utólagos javítás lehetséges, még ez is elmaradt a TV-s lejátszástól, és plusz órákat igényel a videó javítása).

Ismét megnyitottam kedvenc böngészőm. Media-tech honlap, driverek/szoftverek frissítése. (Mondanom sem kell, hogy a Windows8-as driverhez telepítő sem volt, csak 3 fájl). Sebaj, megoldottam. Sajnos a minőség nem lett jobb. Próbáltam a kedvenc videó szerkesztő/lejátszó programjaimba (Pinnacle, Ulead) importálni a videót, de ezek csak a webkamerámat látták (pedig van köztük, amelyik saját video digitalizáló eszközzel is rendelkezik).

Ismét felléptem a világhálóra. Ezúttal EasyCap drivereket kerestem (mivel a hozzá adott CD-re ez volt írva). Sajnos nem működött vele.

Találtam egy angol weboldalt, és egy fórumot, ahol szívesen segítettek szakértők a témában (még facebookon is beszélgettünk). Kiderült, hogy az én CD-m "EasyCap C60++"-os verziójú EasyCap video digitalizálóhoz való, ami hivatalosan NEM LÉTEZIK.
A verziószám: 3.5C, ami szintén nem létezik, ugyanis 3.1-es a legújabb verzió. Természetesen adtak 1-2 tippet, hogy lehetne mégis működésre bírni, de vagy hang nem volt, vagy a kép maradt szörnyű. (Illetve amikor lett volna, a kép erősen csíkozott volt (interlace), és felvenni sem lehetett vele.

Ez a kép bemutatja, mi is az interlace jelenség:

http://www.hometheatersound.com/features/videonoise/pics/200108_interlace_graphic.jpg

Ez pedig, hogy ez mit is jelent a valóságban:

http://www.100fps.com/chromainterlaced_interlaced.jpg

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!