Mediterrán növények a hazai kertekben

Szeretünk tengerparton nyaralni, pálmafák alatt sétálni, déligyümölcsöt fogyasztani. Egy részük nálunk is tartható. – írta: kenand, 3 éve

Bevezetés

Előző két írásomban látható növényekre többen rákérdeztetek, ezért elhatároztam, írok róluk egy keveset. Ha tengerparton nyaralunk, gyönyörű növényeket látunk, vágyunk rá, hogy itthon, saját kertünkben is viszontlássuk őket. Egy részük kis segítséggel kertünk dísze lehet!

Már gyermekkoromban - pedig talán kétszer voltam tengerparton (Jugoszlávia és Bulgária) - érdekeltek a déligyümölcsök és a pálmák. Nagy kedvencem volt a Nálunk is megterem című könyv. A városi könyvtárból állandóan kikölcsönöztem. Édesanyám egy munkahelyi közös lottónyereményből járt Szocsiban, onnan hozott kis kenderpálma magoncot, lassan 40 éve neveljük.
Elhatároztam, ha lesz rá lehetőségem, a kertemben helyet fogok adni mediterrán és észak-amerikai növényeknek. Hét éve költöztem és nagyon sokat dolgoztam rajta, 2-3 éve a felújító munka mellett a növények betelepítésére is kerítettem időt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Kert ÉPÍTÉS házimunkában

    Lejtős telken nem egyszerű kertet építeni, mivel támfalakat, lépcsőket és teraszokat kell létrehozni. De a végeredmény kárpótol.

  • Egy ház új téglaruhája

    Szeletelt téglával szépen fel lehet csinosítani egy épület külső megjelenését, akár házi kivitelezésben is.

  • Húszezer perc Hangzhouban

    Közel két hetes móka Kína egyik kevésbé visszataszító városában és annak környékén, öregurasan.