Találkozás az új Nokia Lumia 925-tel

Avagy hogyan is élte meg egy kisember egy kis ország kis városából a Nokia nagy május 14-ei rendezvényét? – írta: BobTail, 11 éve

A második nap: sajtótájékoztató és a Lumia 925

Május 14. a várva várt nap! Büféreggelivel indítottunk, mindenki izgatott volt. 9 óra körül elindultunk gyalog a Victoria House-ba, a rendezvény helyszínéhez (egy utcasaroknyira volt a szállodától). A bejáratnál egyenruhás nokiás emberek várták a meghívottakat, Monster fejhallgatóval a nyakukban (kb. félszáz ilyen hosztesz volt). Aztán becsekkoltunk, mindenki névre szóló fémtáblás passt kapott a nyakába, majd elindultunk lefelé az egyre sötétebb lépcsőn. Az első üdvözlő szoba: "MORE THAN YOUR EYES CAN SEE" volt olvasható, ha elsötétedett a szoba, és az UV fényben kirajzolódott a szöveg.

Ezután egy hosszabb folyosó vezetett a sajtótájékoztató helyszínére, ahol legalább 200 ülőhely volt, UTP kábellel és konnektorral (természetesen nem európaival). Na, ez már nekem felért egy harmadik wow-val! Középtájt helyet foglaltam, majd vártuk a kezdést. Kis csúszással el is kezdődött.

A sajtótájékoztatón történteket a Mobilaréna cikkében olvashatjátok, nem térek ki a részletekre.

Egész hamar lezavarták, majd jöhetett a móka: bal oldalt 4 kialakított kis fehér boxban lehetett fényképezni, videózni, kérdezni a Lumia 925-ről; másik oldalt beljebb gördeszkásokon demonstrálták a Nokia Smart Camera képességeit (sorozatképes részét); még beljebb egy csávó filccel rajzolt városi részletet, mellette a HERE térképet promótálták a Lumián; beljebb szintén a Smart Camera további képességeit lehetett kipróbálni (legjobb arc kiválasztása, felesleges részek eltávolítása, stb.), és az itt készített fotókat a rendezvény végén megkapták az emberek bekeretezve; beljebb/feljebb kirakott WP8-as Lumiák új szoftverrel, köztük ott volt a már korábban bemutatott Lumia 928 is, illetve különböző kiegészítők: hordozható töltőegységek, hangszórók, fej/fülhallgatók, stb.

Aztán jött egy érdekes részleg, a Low-Light szoba: bementünk különböző telefonokkal, én a 808-assal, sokan 920-assal, és az egyik olasz blogger egy 720-assal. Megkértek minket, hogy fényképezzük le a pult mögött álló csókát, majd mikor mindenki megcsinálta a maga fényképét, a nokiás ember elővette a 925-öst, és alázott mindenkit!
A Lumia 925 képességei túlmutatnak még a 920-asén is: negyedik wow.

A sötét szobát követte egy nagyon világos, ahol először megvakultunk, majd megmutatták, hogy a 925 kijelzője erős fényben is milyen jól látható, és tényleg! Ráadásul koktélt is kaptunk, rendes alkoholosat, szóval megérdemel ez a rész is egy ötödik wowot. És akkor nagyjából körbe is vezettelek titeket! :)

Véleményem a Lumia 925-ről: nagyon szép, szerintem amennyire lehet, újat hoz a Lumia palettára; jól össze van rakva; nagyon könnyű és vékony; nagy, de nem "egy kézzel kezelhetetlen"-ül nagy; igazi prémium érzést kelt kézben tartva! Többekkel azt beszéltük, hogy sokkal komolyabb hatása van a korábbi Lumia modellekhez képest, akár anyaghasználatát, akár a színválasztékot tekintve (fehér, szürke, fekete), tehát lehetséges, hogy ha eddig nem, most már egy komoly üzletember is elgondolkodna egy #SwitchToLumia-n.

Fényképet lehetett velük csinálni, viszont a fájlküldés/feltöltés valamilyen oknál fogva le volt korlátozva rajtuk (gondolom, még finomítani fognak rajta), de kijelzőn nagyon ígéretesnek tűnik a 6 lencsés kamerarendszer teljesítése! A nagy felhajtás igazából nemcsak az új telefon tiszteletére volt, hanem a Nokia Smart Camera és a következő WP8 frissítés előzetes bemutatására, de számomra a hatodik wow még várat magára: a 808 és 920 (925?) egyesítése + régi vágyam a Slow Motion funkció! :)

Az második napomat megnézhetitek fényképeken a flickr oldalamon!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Windows Phone 8.1 - Panelprogram 2014

    Ismerkedjetek meg a Windows Phone OS legújabb frissítésével, a 8.1-el, ami több, régóta várt fejlesztést hoz.

  • Nokia Camera gyorstalpaló

    Szeretnél minél jobb képeket készíteni Nokia telefonoddal? A cikkből mindent megtudhatsz erről!

  • Nokia Lumia 520

    Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb.