Meizu M1 note ruhacsere

Egy annak idején nagyon korrekt készüléket szerettem volna ismét használható állapotba hozni. – írta: Adamis, 6 éve

Az új ruha felvétele

Az alaplapot és az akkumulátort egybe foglaló rész kiszedése után van egy kis műanyag burkolat, amit még át kell tennünk az új házunkba. Ez rejti magában a hangszórót, a töltőcsatlakozót és a mikrofont – igyekezzünk nem kihagyni, mert enélkül bajban leszünk!

A következő apróság a LED-villanó. Könnyen feljön, nem kell erőlködni és a rajta levő ragasztóanyag az új helyére is odafogja!

Két apróság még: az új házhoz nem jár hangerő és bekapcsoló gomb, így a régiből kell átemelni. Az, hogy eredetileg fehér volt a ház és zöld keretbe kell beépíteni a fehér gombokat, még jót is tett a telefon kinézetének. Erről képek később. Könnyen járnak egy gumilefogatónak köszönhetően, némi kézügyesség, vagy egy apró fogó szükségeltetik hozzá. Fél perc és ezek is a helyükön vannak.

Látszik, hogy minden a helyére került, a csavarok is a helyükön vannak pár kivételével. Nincs más hátra, mint hogy bekötjük a kijelzőnket. A készülék bal oldalán, a hangerő gomboktól kissé bentebb látszik két csatlakozó, ami közül a külső felel az érintésekért (ez a rövidebb csatlakozó), míg a belső felel a megjelenített képért (a hosszabb csatlakozó). Igyekezzünk minél pontosabban a helyükre pattintani az érintkezőket, mert ha nincs minden a helyén, akkor vagy képünk nem lesz, vagy az érintéseket nem fogja érzékelni. Nekem ez utóbbival volt gondom, de másodjára már minden ment, ahogy kell.

És a végére tartogattam pár képet, amin látszik, hogy egy három éves telefonból hogyan varázsolhatunk újszerű mobilt. Természetesen gyorsabb nem lesz, hiszen a belső részek az idő folyamán használódtak, főleg az akkumulátor. De köszönhetően a Flyme rendszernek (erre a telefonra még mindig 5.1-es alapokon) a telefonunk mégis jól bírja, hiszen az energiagazdálkodási funkciókat nagyon eltalálták a Meizu-nál. Ha bővebben szeretnétek erről olvasni, akkor a Flyme 6-ot bemutató cikkemet ajánlom, melyet ugyan a Meizu m3s készülékemmel mutattam be, de ugyan azt kapjuk erre a telefonra is!

Google Photos tárhely nagyobb méretű képekért!

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha kedved támad barkácsolni, felújítani, bátorítalak, hiszen látható, mi lehet egy kisebb átalakításból!

Adamis

Előzmények

  • Flyme 6 rendszerbemutató

    A felső kategóriás Meizu telefonok után lassan csordogálnak az alsóházba is a Flyme 6-os rendszer első fecskéi.

  • Meizu M3s - fémes olcsóság

    Ha olyan telefont keresünk, ami nem túl drága, de mégis minőséget sugároz, akkor ez a készülék egy lehetőség.