MEIZU M5c – vitathatatlan

A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

Az M5c egy alsó szegmensbe pozicionált készülék, ezért badarság lenne prémium anyaghasználatra számítanunk. Számíthatunk ugyanakkor esztétikus megjelenésre, minőségi összeszerelésre és kompakt méretekre. A polikarbonátból készült, 144×70,5×8,3 milliméteres méretekkel és 135 grammos tömeggel rendelkező unibody ház meglehetősen egyszerűen néz ki, ami része a varázsának. A kis méretek és a legömbölyített sarkok nagyon jó fogást és kényelmes használatot biztosítanak.

Az előlapon egy 5 hüvelykes, HD (720p) felbontású kijelző tetszeleg. A 294 ppi pixelsűrűségű IPS panel kifogástalan fényerővel, valamint helytálló betekintési szögekkel operál. Az automatikus fényerőszabályzás működése példaértékű és a kijelző színhőmérséklete is remekül szabályozható.

A megjelenítő fölött találjuk az előlapi kamerát, a beszédhangszórót, a fény- és távolságérzékelő szenzorokat, illetve a kizárólag fehér színnel villogó értesítési LED-et. A megjelenítő alatt a Home gomb található, amely a gyártótól az mBack nevet kapta. Működése egyszerű és logikus, érintésre visszalép egyet a menüben, megnyomva visszadob a főképernyőre, hosszú nyomásra lezárja a kijelzőt, kétszer megnyomva a kamerát indítja el. Ennyire sokoldalúan más gyártó nem oldotta meg a Home gomb multifunkciós használatát.

A készülék felső élén a 3,5 mm-es jack csatlakozó árválkodik. Alulra került a 2.0-s microUSB rendszercsatlakozó aljzat, a széleken négy apró furat alatt balról a beszélgetési mikrofon, jobbról pedig a hangszóró található. Jobb oldalon, a hangerő szabályzásra szolgáló billentyűk és a bekapcsológomb, a túloldalon a SIM tálca került elhelyezésre.

A hátlap egyszerű és letisztult, a kamera, a dupla tónusú LED villanó, valamint a márka és a típus feliratok fedezhetőek fel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

  • Meizu EP51- A tökéletes edzőpartner

    Régóta kerestem már egy edzéshez is kiváló jó ár-érték arányú fülest, azt hiszem, hogy most megtaláltam.