Meizu Pro 7

Egy korrekt középkategóriás telefon remek kamerával, jó hangzással és egy másodlagos kijelzővel. – írta: HERR Z, 6 éve

Előzmények, doboz

A választásom előzménye, hogy feleségemnek kerestem új telefont, ami még egy kézben elfogadhatóan használható, és eléggé jó kamerával van felszerelve (nem csak technikai adatok részéről, hanem az elkészült képek alapján), illetőleg nem néptelefon, nyitott voltam az egzotikusabb márkák iránt.

A telefon a gyártó tavalyi csúcsmodellje, melyet egy külső formatervező céggel együtt alkottak meg, és igen, van hátsó kijelzője is, illetve az első duplakamerás telefonja a Meizunak.

A gyártót most vezetik be a hazai piacra, és már néhol hazai garanciával is fellehető, de én még Aliexpress-ről rendeltem. Alapvetően az ára kint már pont olyan kategóriában van, ahol vámmal együtt is érdemes ránézni, vagy vámmentes szállítással kérni, sajnos itthon eddig csak feketét láttam, szerintem pont a másik két szín szép ebből a telefonból.

A cikket próbálom Mobilarena logika szerint felépíteni, így könnyebb lesz mással összehasonlítani.

A csomagolása a termének szokatlanul igényes, egy műanyag külső dobozba rakták a benti fiókokat, amik a telefon mellett egy gyorstöltőt, egy Type-C USB kábelt, egy SIM tűt, és egy szilikon tokot tartalmaz a leírások mellett. Én arany hát- és fehér előlapos verziót vettem, de elérhető csupa feketében, valamint fekete elő- és piros hátlapos változatban is.

A telefonból létezik többféle hardverű verzió, 64 GB és 128 GB-os háttértárral, előbbi a Mediatek P25-ös SoC-át tartalmazza, utóbbi a tavalyi csúcsmodellt, a Helio X30-at. Nemzetközi, B20-at kezelő verzió csak az elsőből van, ezt a vásárlásnál figyelembe kell venni, hiába vonzó +50 $-ért az erősebb verzió.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!