Meizu Pro 7

Egy korrekt középkategóriás telefon remek kamerával, jó hangzással és egy másodlagos kijelzővel. – írta: HERR Z, 6 éve

Külső, kijelző

A külső tervezésénél a Meizu az amerikai Frog Designnal működött együtt egy új formanyelv kialakításában, amelynek kulcseleme a hátlapi panel és az abba simuló dupla kamerarendszer. Elölről nézve a telefon még a tavalyi design vonalat képviseli, szóval nagy kávák és üres területek fogadnak minket. Az elülső kijelző 5,2”-os FullHD felbontású AMOLED, alatta pedig a gyártó mTouch-a található meg, mely ujjlenyomat-olvasó mellett többféle funkciót is el tud látni.

A kijelző átlagfelhasználó számára hibátlan, sajnos szoftveresen az always-on funkció nincs benne, pedig más AMOLED-es flyme7-es telefonban ott van - de ez valamilyen szinten a hátsó kijelző miatt értelmetlen lenne. Az automata fényerőállítás elfogadható, bár én kikapcsoltam, a színhőmérséklet pedig szoftveresen állítható, illetve gombnyomásra kapunk szemkímélő üzemmódot, ami melegebb színekkel operál.

A hátsó kijelző alapvetően csak akkor kapcsol be, ha megfordítjuk a telefont, vagy szoftveresen/duplakopposan bekapcsoljuk (pl. fényképezésnél), amúgy a képe tűéles és nagyon szép.

És hogy mire használhatjuk…..nos lássuk be, az óra, a gyári lépésszámláló nem olyan extra amiért megérné ezt a telefont választani, de feleségemnek a szelfi-kijelző mint koncepció nagyon bejött, erre lehet használni. Illetve kapunk még egy zenelejátszó módot, amikor akár az egész telefont le tudjuk kapcsolni, és csak a hátsó kijelzőn keresztül vezérelni.


Alulra került a töltő csatlakozó és a jack kimenet -ami számomra kicsit szokatlan volt , bal oldalt pedig csak SIM-tálca árválkodik míg jobb oldalt kvázi ideális magasságban található a power gomb és fölötte a hangerő szabályozó gombok.

A kijelző felett rendes hangszóró, egy 16 mpx-es arcalapú feloldásra képes kamera és értesítő LED található.

A felhasznált anyagok bőven megütik a felső kategóriát, a vékony kialakításnak köszönhetően egy kézzel is elfogadhatóan használható még a hozzáadott tokkal együtt is. Nekem tetszik a hátlapban lévő MEIZU felirat, a sok kínai gyártó apró logója helyett ennyi szerintem kell. Méretét tekintve ez már a kínai mini kategória, vagyis az éppen nem phablet (147 x 70 x 73 mm és 163 gramm), de nekem már például túl nagy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!