Millennium vasútvonal kétkeréken

Ismét külföld (Szlovénia és Olaszország), ismét az Alpok, plusz némi tengerpart bringával. – írta: Napfénysüti, 5 éve

Bevezetés

Sziasztok!

Az előző két évben a korábbiakkal ellentétben nem sikerült kerékpárral külföldre eljutnom hegyek közelébe. Megnősültem és született egy kislányom, így más volt a prioritás. Ellenben, ami késik, arra várni kell, ahogy mondani szokás, idén elérkezett a pillanat, hogy újra szép helyeken tekerhessek.
Ezúttal nem egy barátok által saját magunknak szervezett útra mentem, hanem a Tisza-tó Bringakör által lebonyolított négynapos túrán vettem részt.
A busz július 11-én Egerből indult, én voltam az utolsó felszálló Siófoknál. A jármű egy Mercedes kisbusz volt, mögötte kerékpárok szállítására kialakított utánfutóval.

A buszunk

A két előző túrámhoz képest változás történt a technikában. Hűséges Focusomat, amivel rengeteg szép közös emlékem volt, lecseréltem egy karbonvázas Canyonra még tavaly júliusban. Bár nagyon szerettem az előző bringát és maximálisan kiszolgált, azért az új egy egészen más színvonalat képvisel.
Akit érdekel, itt a PedalRoom link a részletes adatokhoz: Canyon Ultimate CF SL DICS 8.0 (2018)

Én speciel egyedül voltam, nem ismertem senkit, de egy ilyen utazás alatt bőven lehet beszélgetni a többiekkel, pláne, hogy mindenki kerékpáros. Sajnos egy korábbi baleset miatt már engem is két óra késéssel vett fel a busz.
Elég eseménytelenül haladtunk, ellenben ahogy közeledtünk a Júlia-Alpokhoz, úgy lett egyre varázslatosabb a táj. Délután fél 5 körül végre meg is érkeztünk a Bohinji-tóhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények