Mini PC - egy csöppnyi forradalom II.

A Mini PC piac magára találni látszik, ahogy csökken a csíkszélesség és növekszik az arányos teljesítmény. – írta: stevve, 9 éve

Bevezető

Előző cikkemben a feltámadni látszó mini PC piacon tettünk egy rövid sétát, majd egy kínai, olcsó, ám kompromisszumokkal egészen jól használható masinát néztünk meg közelebbről.

Az elmúlt időszakban több olyan hír is napvilágot látott, amelyek mind egy irányba mutatnak: a gyártók, köztük az Intel és az AMD immár úgy gondolják, hogy a nagyon is közeli jövő számítógépei kicsik és rendkívül hatékonyak lesznek.

Környezettudatossági szempontból a kisebb méret és az egyre csökkenő fogyasztás mind olyan termékek előállítását teszik lehetővé, amelyek kevesebb hulladékot és nyomot hagynak maguk után, ráadásul a nagyobb gépek nagyobb helyet is igényelnek, gyűjtik a port és legtöbbször nehezek is. Mobilitási szempontból sem irreleváns tehát a kisebb kiépítés.

A kábelek bosszantó kuszaságát is felszámolnák a mini PC-kkel, így térve át a vezeték nélküli számítógépezésre amennyire csak lehet. Természetesen ezt nagyobb gépek esetén is meg lehet tenni bizonyos fokig, viszont egy mini eszköz alapfelszerelésének része a beépített Bluetooth és wifi lehetőség. Mindemellett az Intel és más gyártók is olyan technológiák kidolgozásán, javításán fáradoznak, mint a WiDi (Miracast), amelyek eszközök közötti gyors és stabil képernyőmegosztást támogatnak, így akár vezeték nélkül is filmezhetünk egy arra alkalmas televízió vagy monitor vásárlásával.

Mindezek mellett azonban akad még néhány megoldatlan probléma, amelyekre választ kell találni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények