MinmicroG, egy eltalált csomag

A MicroG önmagában is jól használható, de egy jól összeválogatott csomagban még jobb élményt nyújt. – írta: mrnobody, 2 éve

Bevezetés

Sokan használják a MicroG-t, de valószínűleg rengetegen nem is hallottak arról, hogy létezik egy csomag, melyben benne van minden, amire szükségünk lehet. Pontosabban hat csomag is van, melyből ízlésünk szerint választhatunk.

A MinMicroG készítője elkészítette számunkra ezeket a csomagokat, melyet egyedi recovery-ből (például TWRP-ből) lehet telepíteni vagy Magisk segítségével. Bármelyik Android verzióval használható, csak a KitKat (4.4) előtti kiadásoknál vannak limitációk. (Szerencsére Android 4.4-nél régebbi rendszert talán már senki sem használ.)

Részletesen nem fogom a csomagokat leírni, csak pár mondattal kiemelem a csomaggal kapcsolatos tudnivalókat.

Standard
Ez tartalmaz mindent, amit a MicroG mellé érdemes volt berakni. Kapunk egy módosított Play áruházat, hogy a korábban vásárolt alkalmazásainkat tudjuk telepíteni. Bekerült a Google adatszinkronizáló adaptere (itt sajnos van egy limitáció, Android 4.4-től 11-ig támogatott). F-Droid helyett az Aurora Droid veszi át az open source alkalmazások telepítésének szerepét.

NoGoolag
Ahogy a nevéből sejthető, itt már Google mentes a tartalom. MicroG mellett, csak az AuroraStore és az AuroraDroid kapott helyet.
Ezt telepítettem a bemutatáshoz, így erről lesz később bővebben szó.

UNLP
Csak a navigációhoz szükséges alapokat tartalmazza.

Minimal
Csak a MicroG-t tartalmazza.

MinimalIAP
Csak a Play áruházhoz és MicroG-hez szükséges alapokat tartalmazza.

AuroraServices
Csak az Aurora Services-t tartalmazza, ami arra szolgál, hogy az Aurora Store-ból történő telepítésnél gond nélkül települjenek az alkalmazások, ne kelljen minden alkalommal engedélyezni a telepítést.

Teszt készülék

A bemutatáshoz a Superior ROM-ot és a MinMicroG NoGoolag csomagját használom fel. Bár a Superior-ból csak Android 11 áll rendelkezésre a telefonomhoz, ettől függetlenül még nem mondható elavultnak. Hasonlóan letisztult a felülete a LineageOS-hez viszonyítva, de kapunk némi személyre szabási lehetőséget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lineage OS használat közben

    Korábbi írásban történt általános bevezetés után eljött az ideje, hogy jobban megnézzük mi is ez a LineageOS és milyen a használat során.