Mionix Naos QG gyors bemutató

Beleugrottam egy Mionix Naos QG egérbe, amely újra akarta formálni a "gamer egér" fogalmát. – írta: ribizly, 8 éve

Bevezetés és előzmények

Sziasztok!

Kezdjük a legelején. A Prohardveren már több cikk (1, 2) is megjelent róla, engem pedig elkapott a vásárlási láz.
A Kickstarteren nem kevés infót lehetett róla összegyűjteni, ami alapján az ember eldönthette, hogy akar egy ilyet vagy sem, és én akartam.
Ha valakit a képek és a vélemény érdekel csak, akkor ugorjon bátran a végére az írásnak.

Nulladik fázis - Kutatás
Mivel akkor még nem ismertem a Mionix márkát, így körbenéztem a neten, hogy miről is van szó. Amit a legtöbb helyen lehetett olvasni és látni, hogy a Naos 7000 az egyik sikertermékük (amennyiben eltekintünk az Amazonon fellelhető negatív visszajelzésektől) és by-the-way egy svéd cég. Ez szimpatikus volt.

Első fázis - Várakozás 1.0
Miután viszonylag gyorsan regisztráltam és kifizettem az akkori legalacsonyabb 79$-s árat már csak várakozni kellett. Yeee, induljon a Kickstarter!

Na, ez nagyon hosszúra sikerült. Gyakorlatilag másfél év várakozás után tegnap (2016.09.27) érkezett meg, ami idő alatt a Mionix nem erőltette meg magát a kommunikációt illetően.
Kb. havonta - kéthavonta adtak életjelet magukról, de akkor is vagy bullshit vagy troll szintű híradásokkal és csak az utolsó 2-3 alkalommal voltak képesek végre közölni is valamit a már kifizetett termékről. Gondolhatjátok, hogy mennyire nagy bizalmat épített ez most bennem egy következő kickstarteres vásárláshoz.

forrás: Kickstarter

Második fázis - Várakozás 2.0
Amíg az elején még poén volt, addig az első év végére (a megjelenés 2. elhalasztása után) már nagyon kedvetlenül álltam a dologhoz. Az egér nem akart elkészülni és nagyon úgy tűnt, hogy hiába a nagy cég az ötlet mögött, nem lesz belőle semmi extra. Már az is előfordult időközben, hogy a Mionix oldalán megjelent az egér előre megvásárolható állapotában (129€-s áron) és volt olyan, aki ott megvette, de a Mionix számára sem közölt több információt, mint az eredeti támogatóknak. Így történhetett meg, hogy az egyikül megtalált egy közösségi portálon és tőlem kért információt.

forrás: Kickstarter

forrás: Kickstarter

Harmadik fázis - Elkészülés
Egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás, megjelent az oldalon, hogy elkészültek, küldik!
Nagyon megörültem neki és várakozással telve figyeltem a kommenteket és az eseményeket. Sokak még mindig nem kapták meg, de itt Európán belül legalább ezt most gyorsan kitolták (gondolom, már ők is túl akartak lenni rajta).

És megérkezett!
Nem kis várakozással álltam volna neki a bontásnak, de inkább megálltam, hogy megoszthassam Veletek ezt az élményt, ezért fel is lett véve (még, ha nem is a legjobb minőségben) az "unboxing".

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Mionix Naos 5000

    Az előző egerem 3 év után megadta magát, ezért egy új egeret vettem egy ismeretlen svéd gyártótól.

  • Mionix Naos 3200

    Mionix legújabb egere a Naos 3200 tesztpadon!