MIUI v6 - Az újból újradefiniált android

Megérkezett az androidos berkekben népszerű, a Xiaomi saját fejlesztésű MIUI rendszerének új, hatodik változata. – írta: Barthezz2, 10 éve

Bevezető

Androidos körökben bizonyára nem kell bemutatni a Xiaomi saját fejlesztésű android felületét, mert a MIUI szócska hallatán valószínűleg a ROM-ok világában élő felhasználók egyből tudják miről is van szó. A méltán népszerű CyanogenMod mellett ugyanis a MIUI az, amely a gyártó saját telefonjain kívül számtalan másik készülékre is elérhető, ráadásul némely készülékre maga a Xiaomi készíti ezeket, és nem lelkes otthoni felhasználók portolt megoldásairól beszélünk, amiből egyébként szintén nincs hiány.

Tavasszal már érkeztek az első morzsák a készülő v6 verzióról, beindultak a találgatások a megjelenésével kapcsolatban, de a végül nem megérkező Mi3S, és az augusztusban megérkező Mi4 sem hozta el az új felületet, amire egészen mostanáig várnunk kellett. A 4.8.27-es fejlesztői ROM végül elérhetővé tette a nagyközönség számára is, nekünk meg egyik szemünk sír, a másik nevet, mert a megújult flat design fantasztikusra sikerült ugyan, de a funkciók hiánya valahogy elnyomja a felhőtlen örömöt.

Aki nem tudná, a Xiaomi kétféle ROM-ot tesz elérhetővé a készülékei számára. A fejlesztői ROM, és a stabil. Előbbi péntekenként frissül, és előfordulhatnak benne hibás funkciók, nem működő újdonságok, míg a stabil ROM havonta, kéthavonta érkezik, és a már fejlesztői ROM-ban bizonyított, jól működő fejlesztéseket tartalmazza.
Fejlesztői ROM esetén az elnevezés az év-hónap-nap számokból adódik, tehát a MIUI v6 4.8.27 a 2014. Augusztus 27.-én megjelent ROM-ot takarja.

Mindenek előtt jegyezzük meg, fejlesztői ROM-ról beszélünk, tehát nem várható el, hogy minden tökéletes legyen, ennek ellenére hibákba nem nagyon futottam bele. Hiányosságokba viszont annál inkább, amit remélhetőleg minél előbb orvosolnak a fejlesztők, addig ugyanis nem tudok túl jó szemmel nézni az új MIUI-ra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények