Moto G100 – are you „Ready for”?

Ebben az évben először került csúcskategóriás lapka a Motorola legsikeresebb modellsorozatába tartozó legújabb G100-as készülékükbe. – írta: ghiottone, 3 éve

Bevezető

2021. március 25-én került bemutatásra a Motorola sikeres G családjának legújabb tagja, a Moto G100. A készülék kínai változatát már 2 hónappal korábban bejelentették Motorola Edge S néven, azonban a globális piacon a jobban ismert "G" sorozat tagjaként került bemutatásra.

A Lenovo a legutolsó negyedéves jelentése szerint a 2014-es akvizíció óta a legjobb eredményt produkálták a mobiltelefon-eladásaik. A korábban is erős, de lényegében stagnáló Latin- és Észak-Amerika mellett Európában és Ázsiában az elmúlt évben 2, illetve 3 számjegyű növekedés volt tapasztalható. A profit a kiterjedt termékportfoliójuknak és az elérhető árú 5G-s készülékeknek volt köszönhető.

[Motorola Moto G100]

Ebben az évben jelentősen átalakult a G család. A 2013-as indításkor még csak 1 tagja volt, majd 3 évvel később a 4. szériánál a „Plus” és a „Play” tagok is felbukkantak. 2019-re pedig már megjelent a „Power” verzió, így 4 tagúvá bővült a család. A kis G-k szaporodása mellett az is megfigyelhető volt, hogy egyre gyorsabban jöttek, vagyis lerövidült a termék életciklus is. 2021-re eljutottunk oda, hogy a G-k esetében a 2 számjegyű modellek (G10, G30, G50) a középkategória alsó és középső szegmensében viszonylag nem túl arcpirító árazással küzdenek a vásárlók kegyeiért, a 3 számjegyű modell pedig a középkategória csúcsán helyezkedve próbál versenyképes alternatívát nyújtani. Valószínűleg érkeznek még G20 és G60-as modellek is a nem túl távoli jövőben. Az új termékpalettát valahogy úgy lehet felfogni, mint a Samsung ”A” szériás készülékeit, ahol a számozás nem teljesen konvertálható át a 2 gyártó között, de érezhető a hasonlóság a Moto G-k pozicionálásában.


[Moto G100 sajtó videó]

A tesztünk alanyának külsejét szemlélve könnyen megállapítható, hogy a telefon egy- az-egyben a Moto G 5G Plus (Amerikában Motorola One 5G) ikertestvére. A hátlapi kamerákban, a processzorban és 1-2 apróságban fogjuk majd megtalálni az eltérést a – nyitóárakat tekintve – 100 euróval drágább G100-asnál.

[Moto G100]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények