Moto Z2 Force Edition - az Erő vele van?

A Motorola múlt évben bemutatott moduláris csúcsmodellje a kis aksi ellenére meglepően jól bírja szuflával. – írta: ghiottone, 6 éve

Bevezető

2017 júliusában, 1 évvel a moduláris Moto Z termékcsalád debütálását követően egy New Yorki eseményen bemutatásra került a 2. generációs Moto Z Force készülék. Ellentétben az első évben bemutatott 3 darab „Z” telefonnal, ekkor már csak az olcsóbb, felső-középkategóriás Play, és a felső kategóriába szánt Force modellek kerültek piacra. A „sima” Z modell eltűnt a kínálatból.


[Moto Z2 Force]

Amíg 2016-ban megjelent Force Droid modellverzió a Verizon amerikai szolgáltatóval kötött exkluzív forgalmazási szerződésnek köszönhetően korlátozottan volt elérhető, addig a 2. generációs változat már szélesebb körben, szinte mindenhol megvásárolhatóvá vált. Nálunk, Magyarországon - ahol a hivatalos forgalmazás nem igazán működött - erre sajnos nem volt lehetőség. Európában a Berlini IFA keretein belül került bemutatásra a Force, viszont ellentétben az amerikai verzióval, itt már nem 4 GB RAM-mal szerelt verziót, hanem egy erősebb, 6 GB memóriával rendelkező variánst kaptunk.


[Moto Z2 Force sajtó videó]

A Z2 Force a harmadik a Force családban. Anno 2015-ben bemutatott Moto X Force-ban (Droid Turbo 2) jelent meg a "Shattershield" jelző. Lényegében a kijelzőnél használt technológiát aposztrofálták így, ami kvázi törhetetlenséget jelent.

Hogy is van ez? - 5 rétegből áll a panel.

- Az első réteg egy alumínium keretet takar, ami a kijelző alapvető szerkezeti integritásért és védelméért felel.
- A második réteg maga a flexibilis kijelző panel – esetünkben egy P-OLED kijelző. Itt a rugalmasság a lényeg, ami a lehetővé teszi hogy a kijelzőt érő fizikai behatásokat elnyelje a panel. A műanyag alapú panel (Plasztik-OLED) ezáltal hajlítható, illetve törésbiztos tulajdonságokkal bír.
- A harmadik réteg a túlbiztosított érintőpanel. 2 oldalú érintőpanel, ami egy leejtést követően is megfelelően fogja átadni az ujjak által közvetített utasításokat a kijelzőnek. Hagyományos üvegpanel esetén a törés, repedés után az érintőpanel is sérülhet - itt ez a két réteg műanyag alapú, így gyakorlatilag nem fordulhat elő ilyen hiba.
- A negyedik réteg egy polikarbonát alapú belső kijelzővédő felület.
- Az utolsó réteg pedig – az általában elterjedt Gorilla Glass üveg helyett - egy szintén műanyag alapú kijelzővédő felület.

Ám ennek a technológiának van egy hátulütője – karcolódik, mint fényezés a csavarhúzó alatt. Körömmel is lehet látható nyomokat hagyni a felületen, így aki ilyen készüléket szeretne, akkor a dobozból való kicsomagolás után gyorsan pakoljon fel egy kijelzővédő fóliát, még ha ironikusan is hangzik.


[Shattershield technológia]

A legfelső réteg cserélhető, azonban a 3. generációnál – azaz a tesztünk alanya esetében – ezt házilag már nem lehet elvégezni. A telefon bemutatása után pár hónappal egyes fórumokon felváló felső rétegről számoltak be, amit a Motorola szervizek garancia időben (2 év) ingyen cserélnek.


[moto 360 camera mod]

A Z2 Force-al egy időben bemutatásra került egy új moduláris kiegészítő is – a moto 360 camera mod. Ahogy a nevéből is sejthető, ez egy 360 fokos kamerát takar, aminek a maximális felbontása videók esetében 4k 24 fps-sel és 3D sztereó hanggal. A kamera fotó módban 150 fokos ultraszéles látószögű képek rögzítésére is alkalmas, de készíthetünk 19 megapixel felbontású 360 fokos képeket is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények