Moto Z2 Force Edition - az Erő vele van?

A Motorola múlt évben bemutatott moduláris csúcsmodellje a kis aksi ellenére meglepően jól bírja szuflával. – írta: ghiottone, 6 éve

Doboz, külső

A tesztelt készülék piros doboza hozza a szokásos 2017-es év Motorolás telefondobozok formavilágát és puritánságát. A Motorola logóval ellátott zárjegy átvágása után kicsúsztatva a belsőt egy hellomoto üdvözlőkártya alatt megtaláljuk a telefont, amit a szokásos többnyelvű tájékoztatók és a SIM-kártya kiszedő tűt tartalmazó levél, valamint a alaptartozék fekete „Herringbone Nylon” név alatt futó hátlap választ el a legalul található töltő, adatkábel és Type-C 3,5 mm jack adaptert tartalmazó fiókoktól.

A telefonhoz a Motorola által TurboPower technológiával ellátott Qualcomm Quick Charge 3.0 kompatibilis töltőt csomagolnak, ami 3 gyors töltési módot támogat:
- 5 V / 3 A (15 W) – ez USB PD (Power Delivery), ami a Pixeleknél is megtalálható,
- 9 V / 1,6 A (14,4 W),
- 12 V / 1,2 A (14,4 W).

Kevesebb, mint 30 perc alatt 50%-ig tölthető a telefon, de 80 percen belül a gyári töltővel elérjük a teljes töltöttség jelzését is. Töltés közben a készülék alapesetben nem forrósodik, csak melegedés érezhető 50-60 százalékos töltöttségig. Ha közben használja is az ember, akkor már érezhetőbb melegedést tapasztalhatunk. Normál 2A-s töltővel 2 órán belül lehet feltölteni a telefont.


[a doboz]

A hátlap a rendkívül magas szilárdságú 7000-es sorozatba tartozó alumíniumötvözetből áll. A fizikai méreteket tekintve egy 155,8 x 76 x 6,1 mm mm-es készüléket kapunk. A modok pozicionálásában is szerepet játszó kamerasziget itt is kiemelkedik a síkból, mint azt a Z sorozatnál már korábban is láttuk.
A keret eloxált alumíniumból készült, amin alulra és felülre középen 1-1 darab antennacsíkot helyeztek. Hátoldalt alul található egy zajszűrő mikrofon, középen az ikonikus Motorola denevérszárny logó valamint a kidomborodó kamerasziget. A modok és a hátlap közé beszorulhat por, esetlegesen maga a mod is karcolhatja a hátlapot extrém esetben - ez főleg az 1. genes Z Playnél fordult elő a puha hátsó üveglap miatt. Ha szeretnétek extra védelmet, akkor a dbrand Moto Z Force-hoz való fóliája itt is jó lesz, mivel a hátlap mérete a modok miatt minden Z-n ugyanakkora. Z Playen és Z2 Force-on is jók voltak a Z Force dbrand fóliái.


[hátlap]

A telefon a közel 6 milliméteres vastagsága mellett is masszívnak hat. Zacknek sem sikerült megroppantania. 143 grammos tömege alig érződik. A kereten alul középen egy 3.1-es C típusú USB csatlakozó, és – a Z2 Playhez képest az alig 0,2 milliméterrel vastagabb ház ellenére – a 3,5 milliméteres jack csatlakozót már nem találjuk itt.


[USB Type-C csatlakozó, 3,5 mm Jack nincs]

A telefon jobb oldalán felül találjuk a ki-bekapcsoló, valamint a hangerő-szabályozó gombokat. A hangerő gomboktól a recézett kialakítása különbözteti meg a bekapcsoló gombot. A gombok stabilak, nem lötyögnek. A telefon tetején bal oldalt van egy mikrofon, és jobb oldalt találunk egy hibrid megoldású SIM-tálcát. A kétkártyás verziónál így le kell mondanunk a bővíthetőségről, ha egyszerre szeretnénk használni mind a két SIM foglalatot. A microSD kártya befogadó képessége: maximum 400 GB.


[a készülék oldalai és a felső része]

Az előlap hagyományos kialakítású, megszokott kávaméretekkel. Alul a bal oldalt elhelyezett harmadik mikrofon mellett található középen az ujjlenyomat-olvasó, ami többfunkciós és home gombként is használható a Moto alkalmazásban „Egygombos navigáció”-ként elérhető beállítás aktiválásával. A biometrikus szenzor nem téveszt. Ha nem aktiváljuk az egygombos lehetőséget, akkor az azonosítás mellett csak a kijelző kikapcsolása érhető el.


[előlap]

Az ujjlenyomat-olvasó felett a moto kiírást, majd az 5,5 colos Quad HD, azaz 1440×2560 képpont felbontású, 534 ppi pixelsűrűségű P-OLED kijelzőt találjuk. A Gsmarena mérései alapján manuális módban a képernyő maximális fényereje 376 nit, azonban ha az alkalmazkodó fényerő-t bepipáljuk a beállításokban ez az érték 559 nitre ugorhat. Átlagos érték, látható marad a kijelző akkor is, ha telibe kapja a tűző nap sugarait egy szép nyári napon.

A kijelző felett bal oldalt a szelfikamerát, középen a hangszórórácsot, mellette szenzorokat és jobb oldalt a kéttónusú LED vakut találjuk. Értesítő LED itt is van, de a Moto Display mellett rootolás hiányában szintén nem használható. Normál esetben csak akkor fogjuk látni fehér fénnyel felvillanni, ha túlságosan lemerült a készülék és úgy rakjuk a töltőre. A telefon nano vízlepergető bevonatot kapott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények