Moto Z2 Play – kötelező ráncfelvarrás

A második generációjához érkezett a Motorola Z sorozatának középkategóriás versenyzője. – írta: ghiottone, 7 éve

Bevezető

Pár évnyi hezitálás, egymásnak ellentmondónak tűnő stratégiai lépések után a Lenovo végre úgy döntött, hogy maradnak a bejáratott és ismert Motorola márkanévnél. Erre azonban mégis rácáfolni látszik az augusztus 9.-én Indiában bemutatott Lenovo K8 Note telefon, de feltételezhetően már egy meglévő fejlesztést, esetleg legyártott telefont nem akartak átszitázni Motorolára.
Hogy a K8 Note lesz-e az utolsó Lenovo előtaggal megjelenő mobil, nem tudjuk, simán meggondolhatják magukat és továbbra is maradhatnak ennél a márkanévnél egyes piacokon, hiszen a Lenovo márkanév – a számukra jelenleg elsődlegesnek ítélt - Indiában eléggé jól ismert és mellette a Motorola név alatt is elcsakliznak pár százaléknyi részesedést ebben az országban. A másik nagy piac – Brazília esetében viszont csak Motorola néven kerültek és kerülnek a boltok polcaira a készülékek.
A K8 Note esetében további érdekesség, hogy szinte teljesen Stock Android rendszert kapott a készülék + 1-2 alkalmazást a Motorolától, mint a kamera és az időjárás app. Ezen kívül a többi stimmel, teljesen alap Android 7.1.1-el érkezett a telefon.

2017. június 1.-én Brazíliában került bemutatásra a Moto Z2 Play. Ezen az eseményen erősítette meg a CEO, hogy nem Lenovo, Lenovo Moto, - amit 3 hónappal korábban megemlítettek, – hanem innentől kezdve a Motorola márkanevet használják.

Az olcsóbb, középkategóriás Play modellel indították útjára 2. generációját a Z szériának. Ebben az évben azonban csökkent a választék, hiszen „sima” Z2-t nem kaptunk, helyette összegyúrták az első generációs Z és Z Force előnyös tulajdonságait, hozzákeverték a manapság trendi és néha hasznos duál kamerarendszert, beledobták a csúcskategóriás Snapdragon 835-ös chipet, lecsippentettek az aksi kapacitásból, – bár inkább átlagolhatták volna a 2600 és 3500 mAh-s aksikat egy 3050-es aksira – és megkaptuk a Z2 Force készüléket 2017. július 2.-án. Egy jó hír mégis van: nemcsak „Verizon only”, hanem több amerikai szolgáltató mellett feltehetően a Berlini IFA-n Európában is bemutatásra, majd forgalmazásra kerül a készülék.
És még valami: Amerikán kívül nemcsak 4/64-es, hanem 6/128-as kiszerelésekkel is találkozhatunk majd a Z2 Force esetében. Elvadult pletykák is felütötték fejüket az interneten, amelyek szerint ez a variáns 3,5-ös jack csatlakozót sem fogja nélkülözni, mint az Amerikai modell – majd meglátjuk.

[Moto Z2 Play és Z2 Force]

A középkategóriás Z2 Play egy több szempontból feljavított verziója az első generációs Z Playnek. Az elmúlt 6 évben megfigyelt jelenség, amelyet talán úgy hívhatnánk, hogy „Motorola-féle lassan haladunk előre elv” ennél a modellnél is érvényesült sajna, hiszen a Snapdragon 625-öt lecserélték a 10%-al felhúzott 2,2 GHz maximális teljesítményű Snapdragon 626-os processzorra, a puha üveg hátlapot kidobva alumínium készülékházra váltottak, valamint bepakoltak egy jobb kameraszenzort a kamera pukliba. 2 dologban azonban visszalépést tapasztalhatunk: 1 milliméterrel vékonyabb lett a készülék, így az aksi 3510-ről 3000 mAh-ra csökkent, illetve a kamera szigete jobban kiáll a hátlapból, mint a korábbi modellnél.

A Moto Mods-okkal való kompatibilitást azonban itt is megkapjuk változatlan formában. És érkezett pár új Mod is.


Moto Style Shell + Wireless Charging


Moto Turbopower Pack


Moto Gamepad


JBL Soundboost 2


Moto 360 Camera

1 év telt el a 2017. június 9.-i Lenovo Tech World 2016-os eseménytől számítva, ahol anno az elnök-vezérigazgató Yang Yuanqing azt ígérte, hogy az elkövetkező 3 évben kiadásra kerülő Z-k garantáltan kompatibilisek lesznek a jelenleg forgalomban lévő Modokkal. 1-2 új koncepció is napvilágot látott azóta és talán már közel a Onecompute Mod hivatalos megjelenése is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények