Motorola Moto G 5G Plus – az eddigi legerősebb G

A Motorola ezzel a készülékkel a 400 eurós ársáv alatt is elérhetővé tette az 5G-t. – írta: ghiottone, 3 éve

Kamera, multimédia

[kamerák]

A főszenzor egy 48 megapixeles egység quad-bayer elrendezéssel f/1.7, (széles), 1,6 µm, fázisdetekciós autófókusszal, optikai képstabilizátor nélkül. A szenzor Samsung vagy Q-Technologies gyártmány lehet, nem a Sony-féle IMX586. A végeredmény – a pixel binning miatt – maximum 12 megapixel lehet, mivel maga a Moto kamera szoftvere sem teszi lehetővé manuális módban a 48 megapixeles képek készítését. Az ultraszéles lencse 8 megapixel felbontású. A makrólencse 5 megapixeles és a negyedik lencse egy 2 megapixeles szenzor, ami a mélységérzékelésért felel.

Az előlapon 2 kameralyuk van. A főlencse egy 16 megapixeles quad-pixeles szenzor, amivel a normál szelfik és videohívások rögzíthetőek. A másik lencse 8 megapixeles szélesebb látószögű optikával. Videózni Full HD minőségben lehet a frontkamerák esetében. Attól függően, hogy melyik lencse van használatban, felvillan egy kör animáció az adott lencse körül.



[kamera beállítások]

A kamera app a szokásos Motorola alkalmazás és a Google Lenst integrálták a szoftverbe. A szoftver jobb felső sarkában található beállítások ikonjára kattintva beállíthatjuk a kamera- és a videó felbontását, a lassított felvétel esetén a képkocka / másodperc értékét, 240 FPS legnagyobb értékkel. Lejjebb görgetve megtalálhatjuk a MI és a mentési beállításokat. A MI, azaz a Mesterséges Intelligencia (angolul: AI) az automatikus mosolyfelvételt, a szelfi készítését kézmozdulattal, az intelligens kompozíciót, a képoptimalizálást és a Google Lenst takarja.

Az alapfelületen a manuális mód választó mellett bekapcsolható az automatikus aktív fényképek mód is, ami a kép elkészítésekor pár tizedmásodperces videót is rögzíthet. Mellette van időzítő, 3 és 10 másodperces opcióval, a vaku kapcsolója és a HDR mód váltógombja.

Készítettem pár képet a gyári kamera szoftverrel és GCam portokkal is. A kamera nem kapott OIS-t, és a Moto kamera alkalmazás valamiért a széles látószögű lencse használatakor interpolálja az elkészült képeket 8-ról 12 megapixelre + rettentően mos ebben a módban. A végeredmény olyan mintha ecsettel lenne festve. A szoftverre ráférne egy finomhangolás. Ez az interpoláció több Moto telefon esetében is előfordul – pl. One Hyper, Edge+, Edge. Az előlapi kameráknál nem alakítja át a felbontást, de a széles látószögű lencse fehéregyensúlya és minősége gyatrább, mint a főlencsének.

Moto Camera főszenzor

Moto Camera ultraszéles képek

Google Kamera

Videók az [alábbi linken].

A fotók, videók készítésekor nem tapasztaltam túlzott melegedést. Van „Éjszakai Látás” is, de a Google kamera Night Sightja jobb eredményeket produkál.
A készülék kapott FM rádiót is. Az alap zenelejátszó a Youtube Music alkalmazása. A Google Fotók az alapértelmezett kép- és video megjelenítő alkalmazás. A videók lejátszásakor egyszer problémába ütköztem, ugyanis sem a Fotók app, sem az MX Player nem tudta normálisan megjeleníteni az OnePlus 7T-vel készült 4K 60 FPS-es H.265-ös kódolású videót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények