Motorola One Zoom – újratervezés?

Ebben az évben már a harmadik One szériába tartozó készüléküket dobják piacra pár megszorítással. – írta: ghiottone, 4 éve

Doboz, külső

A One készülékekre jellemző lilás (Thanos-lila?) dobozban a telefon mellett találunk egy 15W Motorola Turbo-Power típusú gyorstöltőt, egy fülhallgatót, egy USB-C adatkábelt valamint egy rakat felhasználói kézikönyvet és egy SIM tűt. Egy egyszerű 3,5 milliméteres Jack csatlakozós fülest kapunk és kedves gesztusként egy egydolcsis Aliexpress-es tok is jár a készülékhez, aminek az oldalára rávésték, hogy Designed by Motorola. Ez egy átlátszó sima TPU tok - addig megteszi, amíg nem talál hozzá a tulaj valami erősebbet.

A készülék maximum 18 wattos gyorstöltést tud kezelni. Itt is érezni egy kis költségcsökkentést, mivel a G7 Plusnál 27 wattos Turbopower van. A gyárilag mellékelt töltő harminc perc alatt 30%-ra töltötte a telefont 1%-os értékről. Körülbelül két óra alatt lehet teljesen feltölteni a 4000 mAh kapacitású akkumulátort – szóval nem gyors, de cserébe nem is melegszik annyira töltés közben, ami viszont lehet hosszú távon jót tehet az akksinak.

[a doboz tartalma]

A hátlap hét rétegből áll és 3D szatén hatású üvegnek keresztelték a bemutatón, ami ujjlenyomatok nélkül bársony simasággal illeszkedik a tenyeredbe. Nem ismerem annyira a szatént, de maradjunk annyiban, hogy eléggé csúszósnak érződik ez az üveg hátlap és jó, hogy ott van a tok a dobozban. A hátlapi üveg Gorilla Glass 3, ami három szériával korábbi, mint a mostanában használt GG üveg.

[Motorola One Zoom hátlap]

A hátlapon a hangsúlyos - immár téglalap alakú - kameraszigetre a négy kamera alá helyeztek egy LED megvilágítással ellátott Motorola logót. A logót be lehet állítani, hogy folyamatosan világítson, ha aktív a kijelző, vagy értesítésnél, hívásnál pulzáljon. Nem minden app-pal kompatibilis. Bejövő-, ill. elmulasztott híváskor, üzenetkor villog, de Gmail esetén még nem láttam a jelzést.

[Motorola led beállítás]

A fizikai méreteket tekintve egy 158 x 75 x 8.8 mm-es készüléket kapunk, ami a kameraszigetnél még egy milliméterrel vastagabb a katalógus adathoz képest. Az előlapon - a mai trendeknek megfelelően - nem túl vastag káva szegélyezi az 6,39 colos 1080 x 2340 pixeles, 19,5:9 képarányú 403 ppi-s OLED panelt. A panel megegyezik a Moto Z4-nél használttal, így elvileg manuálisan 458, automata módban 645 nit körüli maximális fényerővel rendelkezik. A gyártó BOE vagy LG, de pontos infót sajnos nem találtam. Erős napsütésben a kijelző láthatósága rendben van.

A kijelző telefonhoz viszonyított aránya 84,6 százalékos. Az előlapra nem Gorilla Glass, hanem a kínai Tunghsu csoport által gyártott Panda Glass került - forrás
Az oldal szerint ez egy alkálifém-alumínium-szilikát alapú megerősített üveg, amit hordozható elektronikus eszközöknél, mint mobiltelefonoknál és tableteknél használnak. Hasonló tulajdonságokkal bír, mint a piacon jelen lévő többi termék.

[Telefon előlapja - beüzemelés előtt]

Az előlapon középen van egy könnycsepp alakú notch (alias ’micro-notch’ ahogy a Motorola hívja), ebben található a kamera, és felette a beszélgetésekhez használható hangszóró. A korábbiakkal ellentétben a multimédiás hangszóró már nem egy és ugyanaz ezzel a hangszóróval, azt külön, a készülék felső keretének bal oldalára helyezték – ennek a hátránya, hogy fektetett módban simán le lehet takarni. Szintén itt fent található a SIM tálca, amely hibrid megoldás, így vagy két nano SIM, vagy 1 nano SIM és 1 maximum 512 GB-os micro SD kártyát helyezhetünk el benne. Érdekes módon a SIM tálcánál gumírozás található, ami főleg az IP67-68-as telefonoknál szokott előfordulni. Hogy ez azért van, mert a gyártásorról éppen ez pottyant le, vagy eredetileg IP67-68 akart lenni és nem fizették meg a licenc-használati díjat azt nem tudni. Én mindenesetre nem próbáltam ki, hogy vízálló vagy sem. A hivatalos oldalakon a P2i nano borítás szerepel, ami a fröccsenő vízzel szembeni védelmet jelenti és a blogban a kis betűs résznél kihangsúlyozzák, hogy nem vízálló a készülék.

A készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb és felette a hangerő szabályozók találhatóak. A gombok nyomáspontja megfelelő, nem lötyögős.

[alsó rész - 3,5 mm Jack]

A készüléken alul, középen található a 3.1-s USB-C csatlakozó, amelyet balról egy mikrofon, jobbról pedig egy hagyományos 3,5 milliméteres jack csatlakozó fog közre. Összesen három mikrofonunk van, ebből a második a hátlapon alul, a harmadik pedig a keret felső részén kapott helyett.

[felső rész]

Az ujjlenyomat olvasó a kijelző alatt található. Optikai szenzor, amely feloldási sebességben a OnePlus 6T sebességéhez van közelebb. Érzetre lassabb, mint a fizikai olvasók. A feloldásnál az animáció érdekes, lehet, gyorsabb lenne a feloldás, ha az animációt visszavennék. A dobozban van egy leírás QR kóddal, ami egy – a Motorola által ajánlott – kompatibilis kijelzővédők listáját tartalmazza. Az ujjlenyomat olvasó mellett választható a kevésbé biztonságos arc-alapú feloldás is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények