MSI 7850 1GB - kicsi a RAM, de erős?!

Kicsi a bors, de erős, egy tuningmániás, pici, FPS barát videókártya erős tuningja. – írta: QbHead, 11 éve

Szintetikus tesztek

Ha már megvan az OC, akkor élvezzük is! :) Itt már nem fogom 10 MHz-enként nézni az FPS-t, meg a pontokat, csak az előtte-utána teszteket fogom nézni (itt már 3900 MHz-en fogom járatni a CPU-t, a Heaven benchmark nem gyorsul semmit).

Elsőre kipróbáltam a Catzilla nevű tesztprogramot, mivel aznap jelent meg 1.0-ban, amikor eldöntöttem, hogy megcsinálom a teszt másik felét.
Ebben erősen érezhető volt a gyorsulás, több, mint 14%!

A Catzillát 720P-s felbontásban futtattam (ingyenes verzió), FPS: OC-val: min. 24, max. 126, avg. 66.072; OC nélkül: min. 20, max. 110, avg. 58.332.


Az új 3D Mark tesztet azért tettem bele, mert ez az egyik legismertebb. Én csak az utolsó Firestrike-ot néztem, mert a másik kettő szerintem inkább a CPU-t használta; a videókártyán a gyárihoz képest majdnem 9%-os a gyorsulás. Tudom, hogy a drivert vissza kellett volna butítanom!


Ezt azért tettem bele, mert ez közismert benchmark még a mai napig is (legalábbis számomra :) ). Plusz, ha valakinek pl. HD4870-e van és nincsen DX11-e, akkor tudja, hogy ez a kártya mennyit tud a régihez képest, ha váltani szeretne. Ennél a tesztnél inkább nem mondok százalékos adatokat. ;) Nem mellesleg High-on futtattam a benchmarkot.

Nos, hát a 3DMark11 nagyon levonta a pontokat a CPU miatt… de ha csak a grafikus pontokat nézzük, akkor ott érezhető a javulás és ez volt a lényeg, végülis nem egy CPU tuningról, hanem egy VGA tuningról beszélünk. :)
A grafikus pontokat nézve nagy javulást értünk el, majdnem 15%-ot (pontosabban 14.95%-ot) gyorsult a kártya. Ezt a benchmarkot perfomance módban futtattam (ingyenes verzió :).

Végeredmény:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények