[RIOS ERROR]

MyAudio Series7 708AG bemutató

A 7 hüvelykes, 3G-vel felvértezett tablet kiváló példa arra, hogy olykor vehetünk jót is olcsón. – írta: Jim Tonic, 11 éve

Hardver, szoftverek

A panel típusa: CRANE-EVB. A központi egység egy Rockchip RK3066 ARM Cortex A9, mellette 1 GB memóriával és 8 GB háttértárral, ez utóbbi több részre van osztva. A kétmagos processzor maximum 2x1,6 GHz-en pörög. A GPU szerepét Mali400-MP4 tölti be. Ez a SoC meglehetősen jól sikerült, ezt a szintetikus sebességtesztek is bizonyítják. Az eredmények különösen annak fényében szépek, hogy valószínűleg közel sincs olyan jól optimalizálva az Android ezen a készüléken, mint a Google saját gépein.

Teljesítmény-tesztek

A rendszer esetünkben az Android 4.1.1-es verziója, azaz meglehetősen friss, bár már megjelent a 4.2-es verzió is, de sokkal nagyobb gyártók még a 4.0-ról sem váltottak. Hogy lesz-e frissítés, azt nem lehet tudni, bár a MyAudio-nál azért van rá esély. A telepített rendszer teljesen gyári Android, azaz a felületét semmilyen módon nem szabták át, egyedül a bootolásnál jelenik meg gyártó logója, de ennyiben ki is merül az átalakítás. A sebességre nem lehet panasz, a rendszer villámgyors, bár a gyári indítót (launcher) érdemes lehet lecserélni valami ingyenes megoldásra. Én a NOVA-t javaslom, jól testreszabható, és azzal végképp gördülékeny lesz a rendszer. Fagyást eddig egyszer tapasztaltam, ebben benne volt a kezem jócskán. Lassulás olyankor tapasztalható, ha megosztjuk a belső memóriát a számítógéppel, lecsatlakozáskor várni kell, míg az újra elérhető lesz a rendszer számára. Az infó szerint a 708AG gyárilag rootolt, de sem az AdFree, sem a többi gyakran használt, ilyen jogosultságokat igénylő program nem fut.

[+]

A gyári Android programok közül szinte mindegyik fent van a tableten, pluszban nem sok dolgot kapunk. Van fent Chrome böngésző, mely még mindig nem az igazi, az Opera megoldása továbbra is jobbnak tűnik. Van Google+, Android Movie Studio, Muzzia. A MyID alkalmazás segítségével tudjuk igényelni az ajándékba kapott 30 GB felhős tárhelyet, valamint vásárolhatunk a MyAudio boltjában. A Network TV, mint a neve is mutatja, online TV adások megtekintését teszi lehetővé, köztük magyar csatornákét is. A one.com alkalmazásával férhetünk hozzá a már említett felhős tárhelyünkhöz. Van videó- és zenelejátszó program is.

Érdemes lesz feltennünk az App2SD alkalmazást, vagy ahhoz hasonlót, mivel a Play alapból a rendszer mellé teszi a telepített programokat, és az 500 MB-os partíció így hamar megtelik.

[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]
[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]