MyAudio Series7 708AG bemutató

A 7 hüvelykes, 3G-vel felvértezett tablet kiváló példa arra, hogy olykor vehetünk jót is olcsón. – írta: Jim Tonic, 11 éve

Összegzés

Mindenkinek el kell döntenie, mi az igénye. Számomra tökéletes. Egyre inkább úgy látom, hogy kelleni fog a 3G, így aztán jobban nem is választhattam volna ebben az árkategóriában. Szép a képe, gyors, friss a rendszere. Nekem ezek a legfontosabb pontok, így mindent tud, még többet is, mint nekem kell.

Vannak azonban hátulütői annak, ha az ember nem a mainstrem tableteket vásárolja. Nem lehet speciálisan erre készített képernyővédő fóliát kapni, és a tokokkal is ez a helyzet. Az univerzális megoldásokra pedig jellemző, hogy mindegyikre jók, de leginkább egyikre sem. Ezzel együtt a készülék 50 ezer forint alatt elérhető olyan tudással, melyért a nagy nevek 100 ezer forint fölötti összegeket elkérnek. Annyit pedig nem ront a képen az univerzális kiegészítők használata, sokaknak pedig nem sok dolog magyarázná meg a kétszeres árat.

Pozitívumok:
- Android 4.1
- gyors SoC
- 1 GB RAM, 8 GB ROM
- WXGA IPS kijelző
- HDMI
- micro SD
- WLAN, BT, 3G
- viszonylag nagy akkumulátor
- kedvező ár

Negatívumok:
- kérdéses frissítések
- nagyon gyenge kamerák
- magas fényerőn rövid üzemidő
- nincsenek gyári kiegészítők

Köszönöm, hogy elolvastad!

Update:
2013.02.25-én megjelent az első frissítés, ami letölthető a gyártó weboldaláról.
Az Android fő verziószáma nem változott, azaz továbbra is 4.1. Legfőbb javítás a mobilinternetet érinti. A modem kezelése sokkal gyorsabb lett, nem fordul elő, hogy leszakadna a hálózatról. Megszűntek a fagyások, amiket a cikkben említettem, amikor a tabletet lecsatlakoztatjuk egy számítógépről. Maga a rendszer még gyorsabb lett, most már a gyári launcher-rel is villámgyors.
A telepítésével előfordulhatnak nehézségek. Pl. ki kell kapcsolni az USB hibajavítást, különben a frissítő szoftver nem érzékeli a készüléket. Fontos megjegyezni, hogy a frissítéssel minden adatunk elveszik, beleértve a beállításainkat, programjainkat, adatainkat. Minden partíció formázásra kerül, ezért érdemes adatmentést csinálni, mielőtt nekiállunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!