[RIOS ERROR]

N-Gage - a játékos legenda

Összegzés a Nokia legendás konzol-telefon-zenelejátszó hibrid produktumáról! – írta: Kube, 11 éve

Sony Ericsson is megpróbálta

Ahogy az lenni szokott, vannak olyan elképzelések, melyeket többszöri próbálkozás után sem tudnak sikerrel kivitelezni, ezért azok később az idő múlásával lecsengenek. Aztán mindig jön valaki aki újragondol egy régi ötletet, és ha lát benne potenciált, akkor a jelenlegi technológiával megpróbálja tökéletesíteni azt, ez pedig esetünkben se volt másképp.

A Sony 1946-ban, Tokióban nyitotta meg kapuit. Az akkori kisvállalkozásról senki sem gondolta volna hogy mára a világ egyik legnagyobb nemzetközi vállalataként lesz jelen. Az első Japán tranzisztor elkészítése után nem állt meg a cég, szinte minden téren képviseltette magát a világon és hozta el nekünk az első Walkmant, CD lejátszót vagy az első 3,5 collos flopi lemezt, amihez Jánosi Marcell elfeledett találmánya szorosan köthető. 1994. decemberében jött a PlayStation konzoljuk, ami rá egy évre már az egész világon kapható volt és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Sony PlayStation Portable

2003 májusában debütált az E3 eseményen a Sony hordozható kézikonzolja a PSP. Ha ránézünk az eszközre egy vérbeli játékgépet látunk, amit egy nagy 480×272 felbontású, 16 millió színű kijelzővel láttak el. A játékokat UMD lemezek segítségével bírhattuk működésre, kapott a WLAN mellé egy internetböngészőt is, a memóriát pedig egy Memory Stick PRO Duo kártyával bővíthetjük. Az első modellt két könnyebb, gyorsabb és néhány extra funkcióval ellátott példány követte. Legújabb produktumuk a PlayStation Vita, amiben a sok funkció között már van érintőképernyő és touchpad a hátulján.

Sony Ericsson Xperia PLAY

Az idő múlásával fejlődött a technológia, ezzel együtt pedig újra előtérbe került az a koncepció amit a Nokia már annak idején egyszer megpróbált sikeresen kivitelezni. Mára már a hardverek is elértek arra a szintre, ami nélkülözhetetlen egy ilyen projekt sikerességét nézve. Néhány pletyka szárnya kapott, melyek szerint a Sony Ericsson műhelyében készül egy N-Gagehez hasonló hibrid telefon. Később kiderült hogy a pletykák nagyon is igazak, 2011. március 1-én a boltok polcain landolt az Xperia PLAY, melynek külseje kísértetiesen hasonlít a PSP GO-ra. A technológiai fejlődés, az újragondolás és a Sony tapasztalata meghozta a sikert a gyártónak ami akkoriban rájuk fért bőségesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]

Azóta történt

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]