Nagy használt VGA vásárlási tanácsadó

Avagy megateszt GeForce 8500 GT-től GTX 980 Ti-ig, mert a nagy videókártyás cikkem után 3 évvel újra kedvet kaptam! – írta: GAI, 8 éve

Tesztek - Resident Evil 6

Műfaj: Akció / Kaland
Megjelenés: 2013.03.22.
Hivatalos minimum VGA: NVIDIA GeForce 8800 GTS
Hivatalos ajánlott VGA: NVIDIA GeForce GTX 560
Mérési módszer: 1

A Resident Evil sorozat hatodik epizódja saját, külön telepíthető Benchmark programot kapott. Érdekes, hogy míg a nagycikkben szereplő 5. rész Benchmarkjában DirectX 10-es mód is volt, addig ez a program fixen DirectX 9c módban fut. Ennek ellenére ne becsüljük le, hiszen képes még az erősebb kártyákat is rendesen megizzasztani, így stabilitás tesztnek sem utolsó.

Mivel ennek a játéknak a saját Benchmark programja nem FPS értéket, hanem pontszámot mutat, ezért ezeket az értékeket közlöm. Ez egyszerűen nem más, mint a kirenderelt frame-ek számának összege, így ha figyelembe vesszük, hogy a jelenet 150 másodpercig tart, akkor ezzel a számmal elosztva a végső pontszámot, megkapjuk az átlagos FPS értéket. Ennek megfelelően a 30 FPS-es átlaghoz 4500 pontot elérő kártyára lesz szükség, amihez alacsony részletesség és felbontás mellett elég lesz egy erős G92 alapú GeForce, vagy egy HD 4850-es Radeon, közepes grafikával már egy GTX 260, vagy erős HD 4800-as AMD kártya kell, míg maximális beállítások mellett, Full HD-ban már jobban tesszük, ha inkább az első DirectX 11-es generáció erősebb modelljei közül válogatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények