Traktor Pro bemutató

Az egyik legkedveltebb DJ szoftver, a Native Instruments Traktor Pro bemutatása. – írta: *Mukeey*, 5 éve

Bevezetés: A kezdetek

Kerestem sok helyen már, de magyar nyelvű bemutatót nem találtam sehol, ezért gondoltam, hátha másokat is érdekelnek a DJ szoftverek. Két fő vonal van a digitális DJ szoftvereknél, az egyik a Serato, másik a bemutatóm alanya, a Traktor. Van még a Pioneer saját verziója, a Rekordbox, de az egy teljesen más rendszer, főként könyvtárként szokták használni a sokat utazó DJ-k.
A cikkben nem mélyednék el technikai részletekbe, inkább egy közérthető bemutató lenne, hátha más is kedvet kap a használatához.

A cégről pár mondatban:
A Native Instruments-et 1996-ban alapította Berlinben egy Stefan Schmitt nevű mérnök és hobbi zenész. Schmitt úr úgy gondolta, hogy nagyon nehéz a szintetizátorokat a fellépéseire cipelni, valamint, hogy a PC-k elérték már azt a fejlettségi szintet, hogy akár egy otthoni darab is ki tudja váltani a hangszereket. Végül az 1996-os Musikmesse Frankfurton debütált a moduláris szintetizátor szoftverje, a Generator. Hatalmas siker lett és ezzel elindult gőzerővel a fejlesztés több irányba is. Jött a Reaktor, ami egy sequencer, sampler és effektező szoftver, azóta is az egyik alap program a stúdiókban.
El is érkeztünk 2000-be, amikor Friedemann Becker, az egyik NI alkalmazott megalkotta jelen írás tárgyát, a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb DJ szoftverét, a Traktort.
Kis érdekesség, hogy a Native Instruments gárdáját erősíti évek óta Mate Galic, aki a 90-es években a Német Viva TV-n vezette a Hausfrau című műsort, ami akkoriban nagyban hozzájárult a House zene népszerűsítéséhez hazánkban is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!