Navitel T500 3G: a félezres terminátor

Minden hibáját figyelembe véve, mégis megszerettem az elmúlt pár hét alatt ezt a kis olcsóságot. – írta: csongi, 6 éve

Külső, csomagolás, kijelző

Most, hogy a készülék rendben elindult és semmilyen váratlan esemény nem történt, jobban szemrevételeztem. Egyszerű csomagolásban érkezett és szerencsére nem meztelenül, mint a többi T modell, akik átlépték az idő szövetét. Csak pár szín került az újrahasznosított kartonra.

Dicséretes, egyébként is feleslegesnek tartom az efféle környezetszennyezést. Ez két hónap alatt lebomlik.

A csomag tartama egy 2 A-s EU szabványos töltőfej és egy micro USB kábel. Ezzel ki is merült minden tartozék. Arra azért odafigyeltek, hogy a dobozfedél belső oldalára egy szivacsos védőlapot ragasztottak, ami a kijelzőt védi, míg készülék a dobozban pihen.

A masina 7” IPS kijelzővel rendelkezik - 800×1280 pixelszámmal. Ez 215 PPI-t jelent. Egyszerre 5 ponton képes érzékelni. A betekintési szögek hamar eltűnnek, a színek élességéből hamar sötétednek, de olvasható marad. A fényerőssége sem kimagasló, egy kis árnyék szükséges erős napfényben az olvashatósághoz. Persze a klasszikus TFT panelekhez képest, amikkel az olcsóbb GPS-eket szerelik, fényévekkel jobb.

Sajnos fényszenzort nem kapott, így a fényerősséget kézzel kell állítani. A kijelző felső és alsó élén fényszivárgás van, ami a szürke és fekete hátteret igencsak lerontja. Ez leginkább csak egy állandó szín jelenlétében érzékelhető. Kapunk MiraVisiont, de ez nem váltja meg a világot. Ebben az árfekvésben többet nem is igazán kell elvárni. A kijelzőn egy technikai adatokról informáló védőfólia van.

Ezt eltávolítva elsőre azt hittem, a világ legrosszabb érintőpanelja néz velem farkas szemet. Borzalmas tapintása van. Nosza, velem úgysem tolsz ki. Elővettem a varázs készletem, és eltökélt szándékkal nekikezdtem ennek feljavításába. A tisztítás közben vettem észre, a gyárilag rátett fóliát. Puha felületű a kéz alig csúszik rajta. Sebaj, igazából pont jó lesz. letisztítottam, és kezeltem nanofolyadékkal. Pont jó a használata, nem is csúszik nagyon, de nem is akar lecsúszni róla ez ember ujja. A kijelzőt körbevevő keret alsó és felső kávája szélesebb. 109×148×10 mm méretekkel rendelkezik a készülék.
A felső kávában található a selfi kamera. Húú, de még milyen kamera! (Erről a későbbiekben...)
Fellelhető egy beszéd-hangszóró. Bizony-bizony, a mobilok világában jártas olvasó már sejti, mivel is van dolgunk.

A felső élén található a micro USB csatlakozó, amin az Elektromodulator energiát vételezhet magába. Mellette egy 3,5 mm jack csatlakozó, ami erősen tartja a dugaszt, remélhetőleg sokáig így is marad. Ezen a csatlakozón jelentősen jobb hangminőség nyerhető ki.

Jobb oldalon a hangerő gombok és a ki-bekapcsoló található. Illetve egy reset, rejtett tűs nyomógomb. Az alsó és a bal oldala már semmit nem tartogat számunkra.

A hátlapon ékeskedik a cég logója, és más egyéb szöveges információ. (Nem is értem, minek. Inkább egy kínai bölcsességet szitázzanak rá, saját írásjeleikkel. Sokkal esztétikusabb lenne, mint a minőségi besorolásszámok.) A felső harmadban található a hátlapi kamera, mellette a villanó led. Nem, nem! Pontosítok, ez egy villanó gyertya. Szálcsiszolt hatású műanyag, aminek az egyhangúságát az alsó és felső részen sima műanyag felület töri meg V alakot formázva.

A felső V vonalú műanyag egy fedél tulajdonképpen és pár csatlakozási lehetőséget rejt maga alatt. Itt bővíthetjük a tárolóegységet micro SD kártya formájában. Kérem szépen, SIM kártyát is fogad és mindjárt kettőt is. Vagyis egy dual simes tablettával van dolgunk! Jajj, elnézést! Pontosabban egy Termikével!

… 2017. október 12. 20 óra 30 perc. Egy apró repülő objektum árnya szeli át a szoba halvány fénnyel bevont légterét. Mi ez? ALARMA! ALARMA! Egy szúnyog!
Mire eljutott az agyamig, a Terminátorka aktiválta magát, és az ágy fölé tévedt rovarra, különös precizitással és időzítéssel csapott le. Platty! A veszély elhárult. Na, nem olyan szakterület-specifikusan vitelezte ki a feladatod, mint a tekercselt sajtópapír, ettől az önfeláldozást még értékelni kell.
Vigyázni kell az ilyen akcióknál, mert annyira a kezdetleges modellek közé tartozik, hogy nem kapott fém keretet, fém hátlapot, vagy Gorilla Glass-t. Viszont meg sem nyekken a küldetés alatt.

Műanyag létére elég masszívra sikeredett. Nem recseg sehol, a nyomógombok jól illeszkednek, és a nyomáspontjuk is kellemes, jól érezhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények