Navon Predator 7 bemutató

Ha kedvező ár/érték arányú tabletet keresel a négymagos ligában IPS panellel, mindössze 30.000 forintért. – írta: gabe_, 10 éve

Bevezető

Itthon felmerült az igény egy tabletre, de mint mindig, ennek a beszerzését is egy kis tájékozódás előzte meg: felmértük a rendelkezésre álló pénzt és megpróbáltuk összeegyeztetni az igényeinkkel.

Szempontok

Először is, mik az elvárásaink a leendő tabletünkkel szemben, mire is akarjuk használni? Elsősorban amire ezeket az eszközöket kitalálták: tartalomfogyasztásra. A párom előszeretettel látogatja a népszerű közösségi oldalakat, ahol szeret zökkenőmentesen szörfölni, tehát az asszonynak Facebook, böngészés, Skype; nekem ugyan csak böngészés, YouTube videózgatás, néha egy kis játék – na, nem a csúcs hardvert igénylő monstrumokkal, hanem az egyszerűbb, ingyenes alkalmazásokkal.

Fontos volt, hogy használat közben ne jelentkezzenek túl gyakran idegesítő akadozások, böngészés közben az összetettebb oldalakra se kelljen várakozni.

Itthon vásároljuk meg, esetleg külföldi rendelés útján?

A konkrét igények:

- 7-8"-os IPS kijelző
- lehetőleg 4 magos SoC, az talán időtállóbb
- minimum 1 GB RAM
- a támogatás miatt valami "ismertebb" gyártó terméke legyen
- 3G, hátlapi kamera nem kell
- OTG támogatás
- beleférjen a 30 ezer forintos keretbe

Az esetleges garanciális problémák egyszerűbb és gyorsabb intézése miatt úgy döntöttünk, hogy itthon vesszük meg a tabletet. Könnyebb visszavinni a boltba, ha ne adj' Isten probléma lenne vele, mint visszaküldözgetni Kínába.

A lehetséges jelöltek

- Wayteq xTab 700qci
- Navon Predator 7
- Alcor Access D786M (ez a kakukktojás, a 3g-vel, Bluetooth-szal, GPS-el, de sajnos csak 2magos procival)

Több készülék is elérhető volt a hazai boltok kínálatában, például a Vega Q7108 is szóba jött, ám számomra nem csengett annyira ismerősnek a név.

A "hazai" cég, az Alcor, táblagépét a sok extra miatt tettem be, ám végül arra jutottam, hogy amit úgysem használok benne (GPS), az felesleges, cserébe gyengébb a processzor és kisebb az akkumulátor.

Két versenyző maradt talpon, a fórumban jelenleg legtöbbet ajánlott Wayteq és a Navon gépe, amiről nem sok információt, véleményt találtam, ezért is szerettem volna ezt az ismertetőt megírni. Úgy gondoltam, a végleges döntést a Media Marktban fogom meghozni, ahol mindkét tablet készleten volt, megtapogathatom, kipróbálhatom, és amelyik jobban bejön, azt fogom választani.

A Wayteq nálam annyi hátránnyal indult, hogy az Actions ATM7029 SoC Vivanta GC1000-es grafikus magja a tesztek szerint nem túl acélos és a támogatottsága sem valami magas. Ellenben a Navon PowerVR SGX 544 MP2-je elég elterjedt.

Szinte egymás mellé volt kihelyezve a két masina, így könnyen sikerült a Navon Predator 7 mellett letenni a voksomat. Ahogy kipróbáltam őket, a kijelző döntetlen, a minőségérzet is egál, valahogy a Navont gördülékenyebbnek éreztem, ahogy a menüben lépkedtem, olyan smooth-abb volt.

A nyertes:

Navon Predator 7

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények