Netszekrény projekt

Bemutatom, hogy készítettem el a telefonhoz és az internethez kellő bútordarabokat és azok bekábelezését… – írta: fkenny, 11 éve

A telefon asztal és a végszó

A telefon asztal

Sajnos erről csak a végállapotban készültek képek. A tervezés és a kivitelezés az én kezem munkája. (A nyers bútorlap persze nem :) )

Aki emlékszik arra milyen volt az előző telefonasztal az kísérteties hasonlóságot vélhet felfedezni. Ennek az az oka, hogy kialakítása nekünk tetszett, de az, hogy az aljába semmi értelmes dolgot nem lehetett tenni, az már kevésbé. Így olyanra építettem, meg ami nekünk a legpraktikusabb volt.

A rögzítése három téglafalba való kék tiplivel történt meg. Kettő fent (mint látható) egy pedig lent (amit szerencsére takart a telefonkönyv, így mikor bemegyünk a folyosóra nem is lehet látni a csavarokat).

A csavarfejeket eltakaró kis kupakokat élfóliából vágtam ki bőrlyukasztó segítségével, majd rávasaltam a süllyesztett csavarfejre. (élfólia felvasalására a régi sima talpú vasaló ajánlott, nem a ma kapható 100 lyukú gőzölős vasalók. Mindez persze magánvélemény, amit a tapasztalataimból szűrtem le.)

Mint a képeken látható a kábeleket méretre készítettem, hogy sehol se legyen felesleges kábelköteg. Fő az esztétika!

Végeredmény

Remélem, hogy tetszett e kis írás és kedvet adott az esetleges "utánépítésre". Ha valakinek esetleg kellenek a telefon asztal vagy a szekrény tervrajzai, szívesen előkeresem és segítek, amiben csak tudok.

A képek megtekinthetőek ezen a linken.

Esetleges helyesírási hibákért vagy elírásokért elnézést kérek. Nyugodtan lehet szólni és azonnal javítom.

Előzmények