New Mexico: "The Indian Country"

A sivatagokon és csodálatos kaktusz-óriásokon kívül nagyon sok érdekességet láthatunk Új-Mexikóban. – írta: talmida, 8 éve

Földrajz

(Kiegészítő infóért kattintsatok a képekre, linkekre)

Új-Mexikó egy elbűvölően szép vadnyugati állam, amit Texas, Arizona, Oklahoma, Colorado, Utah és Mexico határol. A képekre, linkekre kattintva kisfilmek láthatók. A filmbeli fehér homok megtévesztésig hasonlít a hóhoz.

New Mexico területe 314.925 négyzetkilométer, vagyis kb. 3x akkora, mint Magyarország területe, lakosainak száma mégis alig haladja meg a 2 milliót, ami a kietlen pusztaság és a sivatagi éghajlat következménye – nem beszélve arról, hogy a hódító háborúk és éhínségek is megtizedelték a lakosságot. A képre kattintva egy kb. 3 perces kisfilmet láthatunk.

A végtelenbe nyúló kék égboltozat, a hatalmas síkságok körül magasodó hegyóriások, az ámulatos napfelkelték és romantikus naplementék évszázadokon át inspirálták a művészeket. A képre kattintva egy kb. 26 perces kisfilmet láthatunk New Mexicoról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Idaho, The Gem State

    Idaho gránitsziklás szírtekkel, fenyvesekkel, termékeny farmokkal, hatalmas vadonnal, kanyonokkal, vízesésekkel és krisztálytiszta vízű tavakkal várja látogatóit.

  • Vermont, The Green Mountain State

    Vermont: gazdag történelmi háttér, hagyományőrző szokások, festői környezet, csábító ízek.

  • New Hampshire, The Granite State

    New Hampshire hegyeinek tipikus köve a gránit, ezért becézik Gránit Államnak is.