New Mexico: "The Indian Country"

A sivatagokon és csodálatos kaktusz-óriásokon kívül nagyon sok érdekességet láthatunk Új-Mexikóban. – írta: talmida, 8 éve

Történelem

Egy országról sokat elárulnak a becenevei is. Új-Mexikó egyik legérdekesebb beceneve: The Big Empty (a Nagy Üres). Sokan taszítónak találják a kietlenséget, és emiatt más vidékre költöznek. A népsűrűség többek között ezért is alacsony errefelé. A képre kattintva egy kétperces kisfilmbe sűrítve találhatjuk New Mexico jellegzetességeit.

Északnyugat-Új-Mexikóban található az Aztec Pueblo Világörökség egyik legszebb gyöngyszeme, a Chaco Kulturális Nemzeti Történelmi Park. A csodálatos építészeti maradványok a pueblo őslakosok hihetetlen precizitásáról árulkodnak. A képre kattintva Délnyugat-Új-Mexikó vadvilágáról láthatunk egy kb. 9 perces ismertetőt.

Új-Mexikó másik találó beceneve: The High Dry (A Magas Száraz). A következő képre kattintva erről láthatunk egy 8 perces útifilmet.

Ezek a becenevek egyben az amerikai vadnyugat egy-egy jellemző jelképei is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Idaho, The Gem State

    Idaho gránitsziklás szírtekkel, fenyvesekkel, termékeny farmokkal, hatalmas vadonnal, kanyonokkal, vízesésekkel és krisztálytiszta vízű tavakkal várja látogatóit.

  • Vermont, The Green Mountain State

    Vermont: gazdag történelmi háttér, hagyományőrző szokások, festői környezet, csábító ízek.

  • New Hampshire, The Granite State

    New Hampshire hegyeinek tipikus köve a gránit, ezért becézik Gránit Államnak is.