Nexus 5 - Az öreg harcos

2013 bestiája, de több mint egy év elteltével lehet-e még mindig a felső kategória könnyűsúlyú harcosa? – írta: s3nsitivity, 9 éve

Bevezetés

2013. októberében két dolognak is örülhettek az Android világában. Az egyik az új rendszer, mely KitKat névre hallgatott, a másik pedig egy igazi bestia, a Nexus 5 melyet az LG gyárt, illetve gyártott, mivel már leállt az előállítás.
Habár a Nexus 5 egy igazi csúcsgépnek számított, voltak vetélytársai. Jelen volt a gyártó nem Google-vel közösen készített csúcskészüléke, az LG G2. 2013-ban a Sony is szépen teljesített az Xperia Z1-gyel.

Ezen kívül olyan vetélytárssal is szembe kellett néznie, mint a HTC One (M7). Valamint a Samsung két szériájának a vezetőjével, a Galaxy S4-gyel és a Note 3-mal is. Ezek mind hamarabb jelentek meg a piacon, mint a Google referencia készülék, de mégsem történt akkora fejlődés hisz a 2013-as év csúcskészülékei szinte fej-fej mellett álltak. Mindegyiknek voltak/vannak erősségei és gyengeségei, habár a Nexus 5 nevéhez híven az árával robbantott nagyot.

Mit is nyújtott akkoriban egy csúcskészülék?
Qualcomm Snapdragon 800 rendszer chip, ami tartalmaz egy négymagos, magonként 2,26 GHz-es Krait 400-as processzort, valamint a grafikus teljesítményhez egy Adreno 330-at, ezt pedig 2 GB RAM támogatja.

A kijelző egy 4,95 hüvelykes Full HD (1080 x 1920 pixel) felbontású IPS panel, mely 445 ppi pixel sűrűséget biztosít.

A kamera téren egy 8 megapixeles kameráról beszélünk, autófókusszal és persze LED villanóval felvértezve. Viszont az optikai képstabilizátort (OIS) sem szabad elfelejteni. Adatkapcsolatnál meg kell említeni a Cat 3-as LTE kapcsolatot. Az energiát pedig egy 2300 mAh-s Li-Po akkumulátor biztosítja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

  • Google Chromecast - Setup

    Chromecast egy olyan dongle, ami WiFi hálózaton keresztül tartalmakat jelenít meg HDMI-s eszközökön.