Nokia Lumia 520

Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb. – írta: alkatraz3000, 11 éve

Szoftver, összegzés

Szoftver

A Lumia készülékek rendelkeznek előretelepítve az Office alkalmazással: Wordot és Excelt tudunk velük nem csak megtekinteni, hanem elég korlátozott módon, de szerkeszteni is.

Az Internet Explorer meghazudtolja önmagát: személy szerint PC-n soha nem használom, mert egy katasztrófa, de a telefonos változat hasít.
Eddig egyszer találkoztam problémával, amikor egy blogot olvasva a szöveg belelógott, a beágyazott YouTube videóba. Flash tartalmat viszont nem tud megjeleníteni!

A kedvencem a HERE navigáció, ami ingyenes itthon. A GPS olyan hihetetlenül gyorsan talál pozíciót, amilyennel egy telefonnál sem találkoztam még (nincs mobilnetem).

Nokia rengeteg gyári alkalmazást tesz ingyenesen elérhetővé. Kedvencem a Nokia Cinemagraph: ebben a programban pár másodperces videókból választhatjuk ki, melyik rész maradjon mozgó, ezután effektekkel is elláthatjuk a képeinket.

A WP 8-as verziója már jobban testre szabható: a Live Tile csempék jobban módosíthatóak, már három méret közül választhatunk, és akár funkciókkal is bővülhet. (Facebook, Weather stb.), valamint huszonegy színt állíthatunk be a csempéknek.

Ebben a verzióban már nincsen szükség a Zune-ra. A zene funkció számomra nem fontos, bár a külső hangszóró szépen szól...

Összegzés

Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, ár/érték arányban szerintem a lehető legjobb választás:
- a kijelzője nagyon szép és viszonylag nagy
- az akkumulátor szépen bírja a terhelést, egy napot lazán ki lehet bírni folyamatos nyüstölés mellett
- kellemesen használható a mindennapokra, sok hasznos és kellemes funkcióval
- ennyi pénzért gördülékenyen használható készülék nemigen van

Ha végre megérkezne a frissítés, sokkal több funkció válna elérhetővé... Sajnos a Telekom visszatartja, de elméletileg hamarosan érkezik. Akinek elég egy átlagos, és könnyen használható telefon, azok számára tökéletes!

Azóta történt

Előzmények