Nomu S20 – az álcázott túlélő

Létezik kompakt méretű, jó megjelenésű, tisztességes hardverrel felszerelt és megfizethető árú strapatelefon? – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

Vannak olyan felhasználók, akik aktív életmódot folytatnak akár munkájuk miatt, akár szabadidejükben. Nekik olyan okostelefonra van szükségük, amely egy kicsit eltér a megszokottól, nem okoz problémát a készülék leejtése, vagy ha a nedves, poros környezetben, extrém hőmérsékleti viszonyok közepette kell rendszeresen helytállnia.

Valószínűleg azért még mindig sokkal többen végeznek fizikai munkát, mint irodait, sokan sportolnak a szabadban és nem tudják garantálni, hogy soha nem fog esni egyet-kettőt a készülékük. Számukra lehet jó választás a Nomu S20 legújabb szerzeményem.
A „normál” okostelefonokat nem a túlélésre tervezték, összetörnek, beáznak. Általában ilyenkor jönnek képbe a különböző védőtokok, de ezek nem mindig védenek és sokan nem is szeretik őket.

Ebből kifolyólag lenne igény a strapatelefonokra is, de elég mostoha a mostoha körülményekre szánt mobilok helyzete: az igazán profi eszközök kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak. A legtöbb túlélő mobilhoz általában magas árcímke, vagy gyenge hardver és bumfordi kinézet társul, ami nem minden vásárló szívét dobogtatja meg.


A képen a múltban és jelenleg használt, boltokban nem kapható, profi kommunikációs eszközök mellett látható az S20.

Legújabb szerzeményem, a Nomu S20 estében azonban más a helyzet. Nézzük meg közelebbről mit is tud az S sorozat középső tagja.

No de ki az a Nomu?
Shenzhen Xin KingBrand Enterprises Co, Ltd. egy 1994-ben alakult professzionális telefongyártó, Kínában Oinom néven váltak ismertté. A nyitást a nemzetközi piacra már Nomu néven kezdték meg.

A Nomu S20 egy újrahasznosított papírdobozban érkezett, dicséretes ez a környezetbarát hozzáállás.
A pakk felső részén csak a gyártó narancssárga színű logója díszeleg. Jobb oldalra egy vonalkódos matrica került. Maga a doboz egyébként pont úgy néz ki, mint egy kisméretű tömör tégla.

A fedél levétele után egyből a készülék kerül a szemünk elé, alatta pedig megtaláljuk a tartozékokat, ami egy 1,25 Amperes töltőfej, USB 2.0 kábel, SIM-tű, garanciapapír és egy hihetetlenül részletes, 40 oldalas angol nyelvű mini használati útmutatóból áll.

A plusz védelmet nyújtó kijelzővédő fóliát már gyárilag felapplikálták nekünk, így már azzal sem kell bajlódnunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények