NZC 150-estől a Clarity 4-esig

Jellemfejlődés a minőségi zenehallgatás irányába: talán nem vagyok egyedül azzal, amin keresztül mentem. – írta: guickly04, 10 éve

Kezdetek

Mivel is kezdjem... Imádok zenét hallgatni.
Már egész kisgyerekkorom óta, kezdve szüleim Tesla NZC 150-ével.

Aztán teltek-múltak az évek, sok-sok borzalmas, és kevésbé borzalmas magnó, CD lejátszó, erősítő, és hangfal került a kezeim közé.

Többnyire használt, vagy örökölt cuccok voltak. A lényeg mindig ugyanaz volt: minél hangosabban szóljon! Tizenéves koromban bátyám kapott egyik szomszédunktól egy számunkra teljesen ismeretlen dán erősítőt és hozzá egy pár Orion HS400-as hangfalat. Utólag tudtam meg, hogy a magyar Tungsram és a dán Fabrikken 3F Horsens cég együttműködéséből született, és akkoriban horribilis áron 4-5 havi átlagfizetésért adták. Hivatalos típusa TUNGSRAM 3F-T3535 volt.

Na, ez már elég hangosan szólt! Pár évvel később bátyám szerzett még egy pár HS400-ast. A szomszédok nem örültek, de a középiskolai osztálybulikban a terem ablakai sem... Pedig... a HS400-as hivatalos teljesítménye 40 W! (!!!) Ma egy laptop hangszórójára nagyobb szám van írva! A dán-magyar erősítő 2*35 wattot tud, azt hiszem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények