Oakley kisokos

Az írással szeretnék egy kis segítséget nyújtani leendő és jelenlegi Oakley tulajdonosoknak. – írta: koxx, 13 éve

Szemüveg típusok, különlegességek

Limitált szériás szemüvegek (Special Editions)

Artist Series: Különböző művészetek jeles képviselőinek nevével fémjelzett modellek. A művész ízlését hűen tükröző mintáról lehet felismerni ezeket a kereteket.

Signature Series: Sportolók, zenészek adták nevüket és aláírásukat egyes modellekhez. Jó példa Ichiro Suzuki profi baseball játékos, akinek a nevével fémjelzett szemüvegek horribilis áron ($900-1000) cserélnek gazdát a különféle aukciós oldalakon.

Ducati kollekció: A motoros őrület a napszemüvegeket is hatalmába kerítette. Különös ismertető jelük a piros szín, ami több helyen visszaköszönhet a szemüvegen, illetve a DUCATI felirat a lencsén.

LiveStrong: A sárga kiegészítőkkel felszerelt szemüvegek egyértelműen Lance Armstrong szériába tartoznak. Erről még a lencsén lévő LIVESTRONG felirat árulkodik.

Elite series: Két modell létezik jelenleg az egyik Pit Boss a másik pedig C-Six névre hallgat.

- Pit Boss: O matter alapanyag, titán betéttel a szemüveg elején ill CNC-zett O-logó a szemüveg oldalán. 5 féle színkombináció kapható jelenleg.

- C-Six: Két változata létezik, full karbon ill. alumínium/karbon kiszerelés (teljes egészében CNC megmunkálással). A karbon modellt csak USA-ban vásárolhatjuk meg $4-5000-ért.

Sportolásra alkalmas modellek:

Kerékpározás: Radar, M-frame, Jawbone, Flak Jacket (ezt a modellt az amerikai baseball ligában is előszeretettel használják), Half Jacket, Racing Jacket

Vízi sportok: Radar, Water Jacket (előnyös ha polarizált lencsét használunk)

Motorsport: MX O-frame széria

Horgászat: Léteznek kifejezetten ’fishing specific’ lencsék. Pl.: Shallow Blue polarized, Deep Blue polarized

Autóvezetés/versenyzés: Erős napsütésben szintén hasznos lehet a polarizált lencsék használata, célszerű kontrasztosat választani pl Tungsten Iridium, Gold Iridium, Titanium Iridium

Katonai modellek

Az USA hadseregének katonái előszeretettel használják az Oakley cég termékeit. A napszemüvegek és a bakancsok nagy népszerűségnek örvendenek.

Lencsetípusokról és a színárnyalatokról bővebben

http://www.vision3k.com/oakley-lens-technology.asp
http://in.oakley.com/innovation/optical-superiority/lens-tints

Custom project – Egyedi szemüvegek és kiegészítők összeállítása

Mindig vannak olyan emberek akik az egyedire, a különlegességre vágynak. Akik nem szeretnék, hogy szembe jöjjön az utcán egy hasonló szemüveg. Nekik találta ki az Oakley a custom programját.

http://www.oakley.com/custom

Számos szemüveget alakíthatsz kedvedre. Kiválaszthatod a keret, lencse, szárgumi, és még rengeteg alkatrész színét. Néhol válogathatsz a szövetzacskók mintái közül is. Egyes szemüveg típusoknál a szemüveg szárán lévő minta is megtervezhető. A lehetőségek száma olyan nagy, hogy biztosan nem fogsz találkozni egy általad összeállított típussal az utcán.

Az Oakley felismerte az egyedi igényekben rejlő üzleti lehetőséget, és a custom programban órákat, táskákat , és egyedi szemüveg tokokat is értékesít. Sajnos ez a szolgáltatás csak USA területén vehető igénybe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt