Oclean One okosfogkefe

Szónikus fogkefe, amely a Xiaomi család tagjaként kedvező ár mellett kínál személyre szabható fogmosási élményt. – írta: Freddycom, 6 éve

Telefonos alkalmazás

Mint ahogy a legtöbb okoseszköz esetében, úgy az Oclean One-nál is a hozzákapcsolt alkalmazáson áll vagy bukik az eszköz 'smart' mivolta. Szerencsére jelen helyzetben nincs ok szégyenkezésre, az Androidon és iOS-en egyaránt elérhető alkalmazással szinte korlátlan mértékben testreszabhatjuk fogaink tisztítását. Az alkalmazás sűrűn frissül és folyamatosan kapunk új, jobban optimalizált funkciókat firmware frissítés keretein belül.

Az alkalmazás főoldala

Egy gyors felhasználói fiók regisztráció után meg kell adnunk az alapvető adatainkat, nevünket, nemünket, születési évünket, valamint választhatunk néhány fogtípus közül (normál, dohányzás miatt besárgult, fogszabályzós, kesze-kusza), illetve megadhatunk bizonyos szokásokat (dohányzó, iszákos - tea, bor, kávé választható), amelyek alapján kiválaszt nekünk az alkalmazás egy hozzánk illő fogmosási programot az előre beállított 12 közül. De ha ezzel nem lennénk elégedettek, gyakorlatilag végtelen számú lehetőség közül megalkothatjuk a sajátunkat.

Én létrehoztam egy hat lépésből álló programot, az első négy a fogak négy kvadránsára vonatkozólag, az ötödik a fehérítő lépés, az utolsó pedig egy masszázs program és elneveztem 'Clean as fuck & spa'-nak.

A fogmosás végeztével tanácsokkal lát el a program és pontszámokat jelenít meg, hogy milyen ügyesen mostam fogat.

Az alkalmazásban továbbá beállíthatjuk, hogy szeretnénk-e, hogy bekapcsoláskor egy csilingelő női hang bemondja-e h 'Oclean' vagy sem. A hangutasítások, figyelmeztetések hangerejét egy négylépcsős skálán állíthatjuk vagy akár teljesen le is tilthatjuk.

Lehetőségünk van úgynevezett "hang-memo" feltöltésére az eszközre, egy kis emlékeztetőt rámondunk a telefonunkra, amit beállítunk, hogy milyen napon szeretnénk, ha lejátszana a fogkefe és aznap bekapcsoláskor visszahalljuk a saját hangunkat ("Etesd meg a tuppert, vedd ki a hűtőből a kutyát", ilyesmik).

Végezetül egy igen hasznos, úgynevezett anti-splash, fröcskölés-gátló funkció, ami annyit tesz, hogy ha elemeljük a fogunktól a fogkefét, nincs meg a közvetlen kapcsolat, nyomás, a fogkefe gyorsan lejjebb veszi a frekvenciát és nem csapja össze a tükröt a fogkrém habja.

Fröcskölésgátlás KI - BE

Természetesen az alkalmazás nélkül is tudjuk használni a fogkefét, ez esetben a bekapcsoló gomb legalább két másodperces nyomásával tudunk váltani az intenzitási módok között, amit vissza is jeleznek a LED-ek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt