Okostelefon ámokfutás

Keressünk hibákat az okostelefonunkban! Nagy eséllyel találunk is, olykor egy típusnál 5 példányból 5 is rossz lehet. – írta: Prevent, 10 éve

Betegségek az alsó kategóriában

A listát egy Alcatel POP C7-es kínai csodával kezdeném. A telefon korrekt hardvert kínál jó áron, méretes, ámde gyenge felbontású kijelzővel. Ébresztő fel, csodák nincsenek! Kibontás után amit még bekapcsolás előtt észrevettem az az, hogy a kijelző és a kijelzőüveg között apró, ámde látványos porszemek vannak.

Pici déja vu érzés kapott el, mivel kollégámnak POP C3-as telefonja van, és napfényben olvashatatlan a telefon kijelzője, mert annyi porszem van az üveg alatt. Első következtetésem az, hogy nagyon gyenge az összeszerelés minősége. Kicserélték, mikor visszavittem a boltba. Itt nem volt porszem, viszont erős fehér bevilágítás és pixelhibák igen. Harmadszorra eladtam bontatlanként. Rájöttem, hogy a POP az nem ROCK, így ezt a stílust száműztem az életemből.

Ezután a választásom egy kétkártyás telefonra esett. Legyen Samsung Galaxy S DUOS 2. Szinte tökéletes, imádom használni, a kijelző csak TFT, de ennek ellenére is gyönyörű képe volt, élénk színekkel.

Jöjjön a hibakeresés! Egy darab pixelhiba alapos vizsgálat után. Túl fogom élni, mert ez egy használható telefon, és kompromisszumot fogok kötni. Estére az egy darab pixelből harminc lett, viszont reggelre eltűnt. Korai volt az öröm, mert délre vagy száz darab pixelhiba volt a telefonon. No, vissza az üzletbe, ahol szó nélkül cserélték. Hazaértem, boldog voltam addig a pillanatig, mígnem jött a hibakeresés. Szintén hasonló hibajelenség: terjedő pixelhibák. DUOS-ka is ment a levesbe.

Váltok kicsit. Legyen mondjuk WP. Volt anno egy Omnia 7-esem , elég szimpatikus volt a rendszer. Nagy baj nem lehet... Jött DUOS-ka, aki bedobta magát. Ő lesz a csere trágya (... tárgya). Jött is egy ajánlat.

Lumia 520, a megállíthatatlan, a kisokos nagymenő. Már a találkozónál mintha apró sávosodást láttam volna a kijelzőn, de biztos csak káprázott a szemem. Nem káprázott, igaza volt. A kijelző sávosodik, csíkos, sárga bevilágítás minden oldalról, meg még pár darab úri huncutság. Ó, már megint ráfáztam! Hát eladtam.

Vissza a "gyökerekhez". Samsung Galaxy Trend a Telenortól. Akciósan. Ki nem hagyhatom, hisz a 39.900 Ft-os telefont csak nekem 27.990 Ft-ért adták oda. Az a baj, hogy az is sok volt érte...Ugyanaz a terjedő pixelhiba, mint DUOS-ka esetében. Amúgy azt tudni kell, hogy a Galaxy Trend, Trend Plus, S DUOS, S DUOS 2, ACE3 kinézetre ugyanazok, ugyanazzal a kijelzővel szerelve. Picit csalódott voltam emiatt, mert fájt a fogam a Galaxy ACE3-ra, de sajnos ugyanezzel a hulladék kijelzővel szerelték. Így erről a szériáról is lemondok.

Fáj a szívem. Zavart érzek az erőben. Trend Plus becsomagolva, indulásra készen a Telenor üzletbe, cserére. A hölgy meg se nézi, már hozza az új Trendet, aminek én nem annyira örülök, és bátorkodtam megkérdezni, hogy mást nem lehet? Ebben az árban csak Lumia 520 van. Húha! Vajon ez is hibás lesz? Á, dehogy, biztos csak az az egy volt ilyen "hulladékkijelzős". Legyen az 520 tuti hibátlan. Természetesen sárga bevilágítás volt dögivel, meg sávosodó kijelző.

Felnéztem ide fórumra...Te jó ég! Egy halom hozzászólás bevilágítós, csíkozódó kijelzőkről és hasonló zavaró kijelzőhibákról. Olcsó húsnak híg a leve? Igen. A telefont apróhirdetési oldalra száműztem, és megvette egy olyan valaki, aki tud ezekről a hibákról, és nem zavarja. Egs.
Ezen a ponton elegem lett. Vegyünk hát felső kategóriát! Tuti nem lesz probléma(sóhaj).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények