Onda oBook 20 Plus Tablet PC – párban jár

A kisméretű 2 az 1-ben gép Windows 10-et és Androidot is futtat, így teljes értékű számítógépként is használható. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

Ki gondolná, hogy az első táblagépet már az 1968-ban láthatta a nagyközönség? Arthur C. Clarke azonos című sci-fi regényének, a 2001: Űrodüsszeia (eredeti címén 2001: A Space Odyssey) 1968-ban készült amerikai filmváltozatában, amikor is Dave parancsnok egy táblagépszerű eszközt használ.

A fantasztikus filmekben látott ötletet a Microsoft valósította meg az elsők között 2001-ben, de üzletileg bukás lett belőle. A táblagépes lázat egyértelműen az almás cég indította el az első iPadekkel 2010 folyamán. Az Apple sikert látva az androidos gyártók is belendültek és egész korrekt masinákat raktak le az asztalra.

A redmondi óriás csavart egyet a történeten és piacra dobta a Microsoft Surface-t, amivel megteremtette a 2-in-1 gépek kategóriáját. A koncepció sikeres, Surface az elmúlt negyedévben 926 millió dolláros bevételt hozott, igaz a riválisnak az iPadekkel 4,9 milliárd folyt be, de az erősödés elég látványos.

Az Androidnak és a Windowsnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, de szerencsére nem kell egyikről sem lemondanunk, Onda oBook 20 Plus Tablet PC egy Dual OS-es tablet, azaz két operációs rendszer is van rajta.

Mit kell tudnunk a gyártóról? Európában szinte ismeretlen az Onda név, pedig régi motoros a szakmában, 1989-ben kezdte meg tevékenységét. Bérgyártóként dolgozott az alábbi képen látható brandek számára.

Mivel rendelkezésre állt minden technológiai feltétel és a kellő szakértelem is megvolt, saját név alatt is kiadták termékeiket, amivel mára elég komoly szeletet hasítanak ki a nem kicsi hazai digitális piacból.

A készülék egy egyszerű, lapos fehér papírdobozban érkezett, amit a hangsúlyosan elhelyezett oBook feliratok és a gyártó logója próbál meg színesíteni. A széria neve alatt 昂达oBook系列电脑 felirat egyértelmű, hisz a világon minden hetedik ember ezt a nyelvet beszéli, márkanév alatt a SINCE 1989, ami arra utal, hogy nem vagyunk mi tejfeles szájú gyártó, hisz már 1989 óta nyomjuk az ipart, már jóval kevesebben értik meg. A billentyűzetet egy másik dobozban érkezett, ami gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a tabletet tartalmazó.

No, de komolyra fordítva a szót nézzük, mit tartogat a csomagolás. A fedelet leemelve egyből a 10,1 colos masina tárul a szemünk elé, amihez egy 2,5 amperes, nem EU szabványú töltőfejet kapunk, ezért szükségünk lesz átalakítóra. Ezen kívül van még a dobozban egy microUSB és egy USB-OTG kábel, némi leírás, illetve garanciapapír. Amit még érdemes kiemelni, hogy gyárilag volt kijelzővédő fólia a készüléken.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények