Onda V975M - iPad. Kínából.

Első cikkemben az Onda V975M tabletet fogom bemutatni. Vajon van olyan jó mint egy márkásabb gép? – írta: SyMbioTe, 10 éve

Külső

Külsőleg a gép szerintem nagyon rendben van, nekem tetszik a formavilága. Körülbelül úgy néz ki, mint egy iPad, csak alul nincs rajta gomb. A gép elülső részét a 9.7"-os kijelző uralja, erről később még írni fogok, ne szaladjunk ennyire előre.

A kijelző felett van egy apró, 2 megapixeles kamera, ami Skype és egyéb videohívásokhoz tökéletesen megfelel.
Jobb oldalt, felül található a hangerőszabályzó gomb, alul pedig a microSD bővítőhely.
A bal oldal teljesen üres, ellentétben a tetejével. Itt találhatjuk a bekapcsoló gombot, 3.5 mm-es jack aljzatot, microHDMI csatlakozást, mikrofont és természetesen a microUSB aljzatot is.
Alul két hangszóró van.

A hátlapján, bal felül van az 5 megapixeles kamera, középen egy nagy Onda logó, alul pedig a szériaszám.

Kijelző

No, térjünk is vissza a gép egyik legfontosabb és legfeltűnőbb részéhez, a kijelzőhöz. Ez egy 9.7"-os retina IPS 2048*1536 felbontású kijelző (4:3 képarány). Nagyon szép képet ad a gép, egy élmény rajta internetezni vagy megnézni egy filmet.

Kicsit féltem, hogy túl nagy lesz az a 9.7", de szerintem pont jó egy ilyen táblagépnek, pláne, hogy ma már a telefonok akkorák majdnem, mint egy 7"-os tablet.

Betekintési szöge az 178°, tehát mindenhonnan be lehet látni a kijelzőt. Az érintésekre szépen reagál, nem késik, nem akadozik. Egyszerre 10 ujjat képes érzékelni.

Napfénynél annyira nem ajánlatos használni, mert ha még fel is tekerjük a fényerőt maximumra, akkor sem lehet nagyon jól látni és ráadásul még a szemünket is bántja. Ebből néhány embernek talán ki is derült, hogy fényérzékelő nincs benne, ezt nekünk kell manuálisan állítgatni. Eredetileg nem így nézett ki a menü és a kezelőfelület, ezt később leírom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények