OpenELEC - avagy a tökéletes HTPC OS?

Vajon mit tudhat egy egyszerűbb beállítást/konfigurálást lehetővé tevő XBMC alapú operációs rendszer? – írta: zsigus, 11 éve

Bevezető

Több olyan HTPC-re készített Linux alapú operációs rendszer van, aminek alapjául a méltán népszerű XBMC nevű média center program szolgál. Sajnos ezek a legtöbbször csak a hozzáértők számára kínálnak alternatívát, hiszen a Linux parancssoron keresztüli beállítása nem egyszerű feladat.

Az OpenELEC, azaz az Open Embedded Linux Entertainment Center viszont azért készült, hogy a kevésbé hozzáértő emberek is mellőzhessék a Windows használatát, és egy olyan előre felépített OS-t kapjanak, ami egyszerűbb beállítást/konfigurálást tesz lehetővé.

Természetesen az OpenELEC (továbbiakban OE) telepítéséhez és beállításához is kell némi alapismeret, de korántsem olyan bonyolult mint a többi, hasonló célra készített OS.

Az OE személyében egy nagyon kis rendszerigényű (Rapsberry Pi-n is használható) és méretű operációs rendszert kapunk, ami a "klasszikus" HTPC feladatok ellátására készült, vagyis elsősorban médialejátszásra. A vezérlése egy olcsóbb MédiaCenter távirányítóval is megoldható, tehát sem billentyűzet, sem egér nem szükséges hozzá.

De ne húzzuk tovább az időt, lássuk először a telepítést...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt