Ötletes telefotózás okostelefonnal

Mire jó egy kisebb teleobjektív és egy okostelefon kamerája? A végeredmény a cikkből kiderül. – írta: Wa2x_, 11 éve

A cucc

A cucc

Története nem nyúlik messzire. Nézegettem különböző netes oldalakon, de a tesztfotók mindenhol csak gyáriak voltak, amik hát - mint tudjuk - nem épp a valóságot tükrözik. Kb. két hete egy fórumtársunk rendelt egy ilyet magának Angliába, tett fel képeket, így már előzetes tapasztalatok után rendelhettem meg én is. Mivel hasonló árban találtam egyet egy itthoni webáruház oldalán meg is rendeltem. Az ára 3000.- HUF körül volt és három nap alatt meg is jött (akit érdekel eBay link).

Egy kis dobozban érkezett, semmi extra, csak egy kis kínai firka volt rajta.

A doboz tartalma:

- egy objektív
- 2 db objektív védősapka
- egy háromlábú állvány
- a telefonra rögzíthetőséget segítő "satuszerű" kütyü
- leírás

Maga az objektív műanyag borítású, de üveg lencse található benne, így elég jó minőségű képet ad. 3 méter a minimális fókusztávolsága, az objektív nyakán (pöttyözött gumi rész) pedig lehet manuálisan állítani az élességen. A többit a telefon fókusza megoldja.

Az állványt alumíniumból és műanyagból rakták össze, a lábak mérete állítható. Alapállapotban 9,5 cm-esek, maximális méretük pedig 15,5 cm. Állítható még a gömbteleszkópos nyaki rész erőssége és iránya, majdnem 110°-ig, így álló és fekvő helyzetben is csinálhatunk képeket. Nem túl jó minőségű maga a cucc egyben, de okos megoldásokat rejt.

Az állványt és az objektívet a telefonhoz rögzítő kütyünél egy satuszerű megoldást alkalmaztak, mely a régi telefonok esetében pont ideális megoldás lehetett, az Ace 2-m és a többi mai okostelefon esetében már problémás lehet. Miért?

A cucc pont a Bekapcsoló gomb és Hangerő szabályozó gomboknál rögzül, így első 17 felrögzítési próbálkozásom során vagy újraindult a telefon, vagy lehalkult 0-ra a hangerő. Ezért visszaraktam rá az amúgy is mindig használatban lévő szilikontokom, kicsit kiékeltem és megpróbáltam így rögzíteni. Kisebb-nagyobb sikerrel összejött, de ugye így meg marad pár mm-es rés az objektív és a kamera lencséje között (bár a fotózásnál nem okozott problémát).

Az egész egyben. Már csak a képek vannak hátra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia Camera gyorstalpaló

    Szeretnél minél jobb képeket készíteni Nokia telefonoddal? A cikkből mindent megtudhatsz erről!

  • Fotózás mobiltelefonnal

    Szeretnél élvezhetőbb fotókat csinálni mobiltelefonoddal? Kattints és a cikkből kiderül minden!

Előzmények