CinemaVision plugin ismertető a Kodihoz

Ha szeretnéd megteremteni otthonodban a moziélményt, triviastúl, reklámostul, itt a helyed! – írta: Locco, 5 éve

Telepítés

A Kodit könnyűszerrel megtalálhatjuk az interneten, de én most feltételezem, hogy ez már telepítve van, így ugorjunk is a második pontra, a CinemaVision kiegészítő beszerzésére, és annak pontos beállításaira, ugyanis elég sokoldalú program.

Mielőtt bármibe is belefognánk, meg kell határozni a Kodin belül, hogy hova kerüljön a CinemaVision, ugyanis ez egy előre beállított mappastruktúrából dolgozik majd, és ehhez biztosítanunk kell egy forrásmappát. Itt fontos megjegyeznem, hogy én a Confluence skint használom a Kodiban, így elképzelhető, hogy más skinekkel máshol találjuk az egyes menüpontokat!

Hozzunk létre a tárolásra szánt meghajtón vagy mappán belül egy CinemaVision nevű mappát, majd a Kodit elindítva a Rendszer menüpontra helyezve a kurzort a megjelenő listából válasszuk ki a Fájlkezelőt. A megjelenő felületen válasszuk a Forrás hozzáadása gombot, és tallózzuk be azt a mappát, melyet az előbb készítettünk.

(P:C)

(/P)

Ha ez kész, lépjünk a főképernyőre, és a Rendszer -> Kiegészítők gombra kattintva, a Keresésbe írjuk be a "CinemaVision" szavakat, ahol kettő találatot is kapunk, magát a programot, illetve egy Launcher nevű fájlt. Mindkettőt töltsük le (előbb a fő programot, majd a Launchert), ugyanis a Launcher segítségével tudjuk majd elindítani a kiválasztott filmünket a médiatárból.

Ha ezzel megvagyunk, ismét lépjünk vissza a főképernyőre, és a Programok gombra kattintva meg is találjuk a CinemaVisiont. Erre kattintsunk rá, majd betöltés után meg is jelenik egy demó szekvencia, mellyel megnézhetjük, mit is tud a kiegészítő. A billentyűzet C gombját lenyomva felugrik egy menü, itt válasszuk ki a New, azaz új szekvencia létrehozása opciót, hogy a saját szánk íze szerint tudjuk beállítani a látni kívánt anyagokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!