OUKITEL K8000 - Royal Flush

Az OUKITEL K8000 üzemidő tekintetében olyan, mint a pókerben a Royal Flush, verhetetlen. – írta: bloggiold, 6 éve

Bevezető, tartozékok

A shenzheni gyártó 2015 év végén mutatta be a világ legnagyobb akkumulátorával szerelt okostelefonját, az OUKITEL K10000 személyében. Saját mérés szerint a K10000 5 napos üzemidőt hozott úgy, hogy ebből 4 órán keresztül futott az iGO Navigation. A legtöbb mobil pár órás autós navigáció után simán lemerülne.

Két évvel később az OUKITEL ismét a csúcsra tört és megdöntötte saját rekordját. A 10.000 mAh akkumulátort ugyan kisebbre cserélte, de a szintetikus tesztek (PCMark) mérései szerint, a trónkövetelő jobb eredményt ért el a gyártó szerint. Vajon a mindennapos felhasználás során is jobb üzemidőt érhetünk el? Ennek kiderítésére két K8000-est rendeltünk.

Az egyik tulajdonos egy barátom lett, aki a közel két éve hiba nélkül nála szolgáló OUKITEL K10000-est, míg a másik, aki egyébként az édesanyám, egy hagyományos nyomógombos telefont cserélt a bajnokjelöltre. Az elvárások egyszerűek voltak. Legyen kicsit újabb, erősebb, mint az előd, de az 5 napos horgásztúrát töltés nélkül kibírja. Jelenleg ilyen telefonból elég szűkös a piaci kínálat, de a márkánál maradva meglett a megoldás. Édesanyám esetében, mivel neki még új az Android világa csak ennyi volt "fiam, ne keljen állandóan töltögetni".

Az OUKITEL K8000 esetében a márkára korábban jellemző vagány, narancsszínű dobozt sajnálatos módon unalmas feketére cserélték.

A nem túl egyedi tárolóegység belsejében, a telefon alatt egy gyorstöltésre képes 2 amperes töltőfejet, egy microUSB 2.0 kábelt, egy OTG adaptert, egy SIM-tűt és a szokásos papírhalmazt találjuk. Extraként előre felhelyezett kijelzővédő fólia és szilikon tok jár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

    Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.