OUKITEL K8000 - Royal Flush

Az OUKITEL K8000 üzemidő tekintetében olyan, mint a pókerben a Royal Flush, verhetetlen. – írta: bloggiold, 6 éve

Hardver, szoftverezettség

Az üzemidőbajnok meghajtásáról a MediaTek egyik belépő szintű nyolcmagosa, az MT6750T gondoskodik. A 28 nanométeres gyártástechnológia nem túl friss és nem is igazán akkumulátor takarékos megoldás, de szerencsére a SoC támogatja az ARM big.LITTLE technológiát. Kisebb processzor igény esetén csak az alacsonyabb 1,0 gigahertzre skálázott 4 darab Cortex-A53 mag dolgozik, ha a számolási igény megköveteli, akkor bekapcsol a másik négy 1,5 gigahertzre skálázott Cortex-A53 mag is. A grafikus szerepet a Mali-T860MP2-es GPU vállalja magára, a rendszermemória mérete pedig 4 gigabájt. A 64 gigabájtos adattárolóból 52 gigabájt használható fel, ha ez nem elég, akkor a microSD bővíthetőség adott, a foglalat maximum 128 gigabájtos kártyát kezel. Az extra tárhely esetében azonban a második SIM foglalatról le kell mondanunk.

A rendszer pörgős, jót tesz a négy gigabájt RAM, az alkalmazásváltó gyorsan megnyílik, egyik programból a másikba lépés nem okoz fejtörést a hardvernek. Játékok közül a Dead Trigger 2 magas, az Asphalt Xtreme legmagasabb részletességgel játszható, a melegedés nem számottevő.

Bekapcsolás után az Android 7.0-s verziója töltődik be, a kissé átalakított interfész miatt nem teljesen a Google felületével találkozunk. A gyártó nem tért le a járt útról, ezért szokás szerint kapunk néhány fapados, de jól működő AOSP-szoftvert és komplett Google-szoftver pakkot.

Az akkumulátor beállításaiban bekapcsolható fekete alapon fehér betűs megjelenés, így kihasználhatjuk az AMOLED panel által nyújtott jobb energiahatékonyságot. Az előre telepített applikációk közül említést érdemel az egész pontosan dolgozó lépésszámláló, bár a Xiaomi Mi Band 2 aktivitásmérőmet azért nem váltja ki. A System Manager szintén jó és hasznos program, hasonló a MIUI féle Biztonság alkalmazásához, de tudásban azért jócskán elmarad attól. A rendszerbe épített plusz okosságok listáját a Smart assistance menüpont alá csoportosították. Itt gyakorlatilag megtaláljuk az összes kényelmi funkciót, cserébe viszont magyar nyelvet nyomokban sem tartalmaznak ezek az extra kiegészítések.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

    Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.