OUKITEL K8000 - Royal Flush

Az OUKITEL K8000 üzemidő tekintetében olyan, mint a pókerben a Royal Flush, verhetetlen. – írta: bloggiold, 6 éve

Kamerák, multimédia

A hátlapon egy 16 és egy 2 megapixeles, autofókuszos kamera dolgozik, amelyből a fő szenzor f/1.8 rekeszértékű, ami elég hihetetlen, de az EXIF adatok is ezt támasztják alá. A dupla tónusú, két LED-es villanó megfelelő fényerővel rendelkezik, de az éjszakai fotózáshoz azért kevés lesz. Az előlapon egy 13 megapixeles kamera található, amivel nem túl jó minőségű, de elfogadható szelfiket lehet készíteni. Videókat Full HD-ban lehet rögzíteni, maximum 30 fps sebességgel. A szokásos tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek, borongós esős időben.

A képek teljes méretben itt láthatóak.

A telefonnal készített képek minősége a kategória átlagot hozza. A részletesség jó, a vonalélesség sem vészes, bár azért elmosódik néhány dolog, valamint a képek színei is elég gyengék.

Az aktuális trendeknek megfelelően két darab kameraegységet találunk a hátlapon, így Blur mód (Bokeh) is bekapcsolható, ilyenkor a fókuszálásra kijelölt terület éles, körülötte viszont minden elmosott. Szintén a duál kamera miatt van még optikai zoom és monokróm mód is. Sajnos ebben az árkategóriában ezek csak szoftveres megoldások, a másodlagos kamera gyakorlatilag csak látványelem. A Camera2 API támogatás hiánya miatt, a lehetőségeink korlátozottak a PRO módban való fotózáskor, de a fehéregyensúlyt, az ISO-t és az expozíció-korrekciót azért beállíthatjuk.

A készülék multimédiás hangszórója átlagos minőséget hoz, a fejhallgatóra menő hangminőség korrekt. Zenehallgatásra egyébként a jól ismert AOSP alapú Zene alkalmazást, vagy modernebb társát a Play Zenét kapjuk gyárilag. Az RDS-információk megjelenítésére képes FM-rádió is a rendszer részét képzi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

    Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.