Oukitel U7 Plus

Messze nem tökéletes a készülék, de nincsenek ordas nagy hibák. Az áránál többet viszont nemigen ér. – írta: csongi, 7 éve

Bevezető

Egy ideje foglalkoztatnak a kínai gyártmányú telefonok. Pontosabban az elmúlt pár évben csak ilyen termékeket vásároltam. Eddig, lekopogom, szerencsém volt velük. Néha voltak kisebb hibák, de garanciális ügyintézésre nem került sor, mivel sikerült a vételi árból jóvá íratni, amivel kárpótolva lettem. Jelenleg is egy kínai gyártó termékét fogom bemutatni. Méghozzá az Oukitel U szériás kütyüjét. Ebből is az U7 Plus-t. Mielőtt tovább lépnék, fogadjuk el a tényt. Igen! Igen, ez egy iPhone másolat. Ha nem is mindenből, de a főbb vonalakból adódóan egyértelműen lehet következtetni az ötletet adó készülékre.

Mivel Kínában a jogvédelem más utakon jár, ezért nem is csodálkozom a dolgon. Az pedig ízlés kérdése, hogy valakinek ez tetszik vagy sem, illetve erkölcsös vagy sem. Egy biztos! Nem ez az első, és nem is az utolsó cég, aki ilyet tesz. Szoftveres oldalon náluk sokkal nagyobb cégek is megtették. Remélem nem kell neveket sorolnom :) Most, hogy ezt tisztáztuk (de hisz ez egy iPhone klón!), folytassuk is tovább, ezzel megadva a választás lehetőségét a tovább olvasásra.

A készüléket a TinyDeal EU áruházából rendeltem. Az ár nevetségesen alacsony, mindösszesen 27.700 Ft volt, ebben már benne van mindenféle adóteher. Számomra a legfontosabb, az ár-érték aránya. Ezt szem előtt tartva esett erre a készülékre a választás. A gyártó, illetve az általa letett minőség egy lutri, de a kalandvágy azért ott lapul bennem, és ezt az összeget még nem sajnálom kifizetni eme vágyam kielégítésére.
Hamarosan kiderül, megérte vagy sem ez a kaland ezt az összeget.

Az Oukitel egy fiatal kínai brand. Persze ez után a klón után vitatható, hogy valóban brand vagy sem. Az biztos, az okosabbtól másolni nem bűn, és nem mellesleg igen komoly összegeket lehet megtakarítani a dizájnolás frontján. Ez az árában is tükröződik. A cég 2007-ben alakult, de az Oukitel márkát csak 2015-ben indították útjára. Természetesen ők is az elérhető árú és megbízható, korrekt készülékek előállítását tűzték ki célul. Itt, a Mobilarena hasábjain találkozhattunk már számos készülékükkel.

Három mobiltelefon szériájuk van jelenleg a piacon: a C, az U, illetve a K series.
Az első kettő inkább neves gyártók dizájnjait használja, a K szériában megjelennek saját elemek, és itt az akkumulátor kapacitását tolják fel elég durván, akár a 10000 mAh magasságokig.
Itt halkan jegyzem meg, egy K4000Pro készülék már járt a kezeim közt, és nem igen volt mibe belekötnöm a vételi árat is figyelembe véve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Vernee Thor E – utódomra ütök

    A gyártó első telefonjával gyorsan berobbant a köztudatba, most megérkezett a feljavított utód, ami ismét erős lett.

  • Xiaomi Redmi Note 4X

    A Xiaomi legújabb középkategóriás üdvöskéje járt nálam tesztelésre. Nézzük, hogyan teljesített!

Előzmények