Panelhézag

Egyik este, felségem ül az ágyon, ami a faltól kb. 1 méterre van, és azt mondja, „Úgy érzem, valami... – írta: sith7, 13 éve

Egyik este, felségem ül az ágyon, ami a faltól kb. 1 méterre van, és azt mondja, „Úgy érzem, valami nyitva van , huzat jön a nyakamra”. Nem volt nyitva semmi, de a légmozgást, ha minimálisan is, de lehetett érzékelni.

Ha kinn hideg volt, és még a szél is fújt, akkor ebben a szobában reggelente 18 foknál nem szokott több lenni, pedig a távhő az nyomja a fűtést , ahogy kell, illetve, hogy se a gyerekek, se mi ne fázzunk 2 db 2000 wattos hősugárzott is üzemeltetünk ilyenkor. Szobánként 1 – 1.

Bementünk a társasházkezelőhöz, és jeleztük neki a problémát. Rá 2 napra kijött egy technikus, és megállapította, hogy a külső tömítés több helyen is kiesett, és panelhézag van, amiatt van ilyen hideg. Azt mondta, van több olyan rész az összeillesztéseknél, ahonnan kijött a tömítés, hogy ha ott , kívülről egy vékony drótot bedugna, akkor az bejönne a szobába.

Magyarul a szoba, és az utca közötti légteret van, hogy csak a tapéta választja el !

Ami szépen elkezdett penészedni a beázások miatt, csak ezt eddig nem vettük észre, mert a szekrénysor eltakarta. Most , hogy jobban körülnéztünk, és a nagyszoba szőnyeget is feltekertük, megdöbbenve láttuk, a parketta is több helyen szét van csúszva, de annyira, hogy a mutatóujjam is beleférne ! Az erkélyajtónál lévő „küszöb” rész is be lett tapétázva annak idején, alul egy arasznyi csíkban, most ez is penészes, tehát nem csak a plafon felőli részen, hanem alul is van beázás.

Nem,mintha nem lenne elég gondunk így is, most még ez is jött ... de sebaj, hát miért fizet az ember társasház, és lakásbiztosítást; ha nem azért, hogy ilyen esetekben nyugodtan forduljon a biztosítóhoz.

Hát odafordultunk, jött is az úriember, egy általa előre jelzett időpontban, mosolyogva, szépen felöltözve, símulékony modorral. Megnézett mindent, összeírt mindent, és jelezte, hogy a tapéta oké, de a parketta nem oké, mert az beázástól nem jöhet szét. Bemegy a társasházkezelőhöz, beszél a technikussal, és majd jön, és megmondja mennyit tud fizetni, mikor , hogyan stb..

Mondja neki a feleségem:
„Legyen kedves, szóljon időben, hogy mikor jön, és akkor a férjem is itthon lesz”
„Óooohhh, arra semmi szükség, meg tudjuk mi azt oldani ketten is”

Eljött a következő találkozás időpontja, ismét jött, a feleségem beengedte, vidáman köszönt, belépett a nagyszobába, és találkozott velem. Jó, én aláírom, nem vagyok egy matyóhímzés, de azért ennyire megijedni, megdöbbeni azért nem kellett volna, attól, hogy meglátott.

Üdvözöltem, bemutatkoztunk egymásnak, és megkértem közölje a tényeket, mit tudott intézni. A nagyszoba 20 m2 alapterületű, és azt hiszem 2,6 méter magas. Erre ő kiszámolt nekünk a festékre, tapétára, a régi leszedésére, munkadíjra, szemételszállításra,és az újrafestésre összesen: ...... 33500 Ft – ot ... a parkettára meg jelezte, hogy arra nem tud fizetni semmit, az rosszul lett lerakva, azért csúszott szét. Azt a parkettát az apám rakta le, egy asztalos ismerősével, aki 30 éve maszek asztalos volt, pár négyzetmétert már lerakott az elmúlt években, nem hiszem, hogy pont nálam rakták volna le rosszul.

Először felnevettem, majd ránéztem a naptárra, és láttam nincs április elseje, tehát ez a jóember nem viccelődik velem, hanem komolyan beszél. Megkérdeztem tőle, hogy hol talál nekem egy olyan festőt aki ennyi pénzből egy komplett nagyszoba lekaparását, glettelését, újratapétázását, majd lefestését megcsinálja, és ebben még az anyagköltség is benne van. Ő nem tudja, ő ennyit tud adni, ha nem tetszik, akkor fel kell terjeszteni magasabb szintre.

Mondtam jó, akkor terjesszük feljebb, mert ezt nem tudjuk elfogadni. Itt fennakadt a szeme, mint a vizelő sertésnek , elkezdett dadogni, a mosolygó, simulékony modor eltünt. Jó, hát ha mi így gondoljuk, akkor legyen feljebb terjeszti, és majd jön valaki , aki szintén megnézi a parkettát, és ő majd eldönti mi lesz. Mondtam neki, milyen érdekes, ha biztosítást kötni jönnek, akkor mindegyik úgy tud mosolyogni, ilyenkor meg, amikor fizetni kellene, mindegyik húzza a .... micsodáját

Jelenleg itt tartunk most, elvileg a héten jön ez az ember.

Milyen esélyeim vannak a továbbiakban ?
Van valaki , aki esetleg átélt hasonló esetet ?
Mi lett a végkifejlet ?
A biztosítófelügyelethez érdemes ilyen dologgal elmenni, ha nem fizetnek többet, vagy ők se foglalkoznak a kisember panaszával ?

Azóta történt

  • Penészedik a házad?

    Nincs csodaszer: hiába harcolunk a penész ellen, ha nem figyelünk oda a penész megjelenésének okára.