PH-s autósok önszerveződésének elmúlt három éve

Az elmúlt 3 év története 2,5 résztvevő (bitpork, Mágus2 és MunezXBK) memoárjai alapján. – írta: bitpork, 9 éve

Második találkozó

Második tali 2014 Május 24 - írta bitpork
Tematikája: „A magyar dízel büdösebb!”

Az első összejövetel és annak arcátlan dicsérete annyira fellelkesítette a népeket, hogy az érdeklődés valósággal földbe döngölt minket! Oszlopos, lélekben VAG csoportos tagunk a topicban rob210 (manapság ugyan hanyagol kicsit minket), aki előre jelezte részvételi szándékát, de messze többet tett, mint csak eljött: elcsábította toldy-t – is, így [rvilike] mellett máris igazi márka független találkozóvá kezdtünk érni.

Ezúttal a topik szakértője hamarabb érkezett és már ideúton, az autópályán Mágus2-né megállapította, hogy nem jó a magyar dízel autók mögött pályázni, mert itthon még a dízel is büdös.

A megszavazott időpont több volt, mint kétesélyes: aznapra az időjósok bizony záport és zivatart ígértek, ezért egy gyors körkérdéssel sikerült (köszönet érte vendigo-nak) egy sörsátrat keríteni, méghozzá egészen Sopronból. Mondjuk összerakni már kellett egy tucat geek, de a végén a DrZoo által biztosított helyszín egyetlen összefüggő árnyékát köszönhettük neki, ami nekem, mint a parázs felett álló embernek nagyon jól jött.

A szakértőnk csak néz

Sátorállítás ..

És még mindig
... és egy csapat geek

A végére sikerült pár szem esővel megúszni a csalóka időjárás árulását, de ez is lerövidítette kissé az együtt töltött idő hosszát.

Erre a találkozóra már mindenki készült rendesen: valaki szerelni való autóval érkezett, valaki szerszámokkal.


Hiba és szakértelem egy helyen

A gyülekező kissé nehézkes volt, mert a telek – valódi hobbitelekhez méltóan - a természet lágy ölén van. Agárd Lidl parkolóban megálltunk pár apróság megvétele miatt, ahol ezt láttuk:

Nemzeti trabant

Agárdi Lidl - látkép

, de utána megindult a hosszú sor MunezXBK családi nyaralójától DrZoo telkére.

A belakás gyorsan ment, sátorállítás megtörtént, vártuk a népeket.


Vendégváróban

AndrewTDI és Mágus2 a várakozást nem viselve nekiállt szerelni mindenki legnagyobb örömére.

Hogyan nyissunk ki B5 passat csomagtartót belülről v1
AndrewTDI és Mágus2 lázas munkában

Hogyan nyissunk ki B5 passat csomagtartót v2
AndrewTDI és Mágus2 lázas munkában

Elég jól sikerült magukat beépíteni a kárpit alá, felmerült a gondolat, hogy szimplán csak rájuk csukjuk az ajtókat és megyünk enni.

A nagy sütési előkészületek közben és a szerelgetés mentén elkezdtek befutni a későn jövők is.


Gyarapodunk ...

Szerencsénkre a telek volt olyan nagy, hogy minden logikát nélkülözve egy közel 60 méteres sorba sikerüljön felfejlődni.


Csoportkép

A találkozók "történetének" során először, szolgáltatást is csábítottunk a helyszínre (köszönjük szépen MunezXBK-nak): helyszíni ózonos klímatisztítás volt elérhető.

Sajnos a lógó lábú zivatar, és - szégyenszemre - az egyik szervező másnapi utazása miatt nem tudtuk a teljes napot bandázással tölteni.
A találkozó második alkalommal, már nem csak egy zárt csoport bandázása lett, hanem igazi autó megszállott összejövetel. Kicsit savanyú, kicsit sárga, de PH!-s és a miénk, mindannyiunké! Személy szerint nagyon örültem, hogy sok meghívott eljött képviselve autógyártóját, ezzel is segítve a márkafüggetlen hangulat megteremtését. Ez alkalommal már barátok találkoztak, testvérek az üzemanyaggőzben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények