Pipo T9 tablet - egy kezemben elfér az egész világ

Olvasás, multimédia, játékok, internet - mindez egy kényelmes és kompakt méretű kínai tabletben. – írta: petipetya, 9 éve

Kicsomagolás, külső és tartozékok

A doboz letisztult és alig nagyobb a tabletnél:

Nézzük, hogy mit rejt a belseje!

A videón is látszik, hogy gyárilag kapunk hozzá egy töltőt (1,2 m), egy USB kábelt (1 m), egy OTG átalakítót és egy beszédmikrofonnal ellátott fülest.

Az előlapon található egy 2 MP-es kamera és a fényérzékelő. A Nexus 4-hez képest elég darabos az automatikus fényerő állítás, emellett sötét helyen túl világos marad a kijelző. Ezért jobban járunk, ha manuálisan állítjuk be a fényerőt a környezeti viszonyokhoz alkalmazkodva. A kijelző tükröződését nem tudom tudom megítélni, mivel az előlapi fóliát rajta hagytam. A betekintési szögek rendben vannak, a színek pedig megfelelőek. A kijelző körüli perem elég vékony, ám ennek ellenére a tabletet még kényelmesen lehet kézben tartani.

A négy oldalsó él közül három üres, így a negyedikre zsúfoltak mindent. Ha fekvő módban fogjuk a tabletet, akkor a baloldalon fentről-lefelé ezeket találjuk rajta:
- ki-bekapcsoló gomb
- hangerő gombok
- beszédmikrofon, ha kihangosítva telefonálunk vele
- számomra nagy szívfájdalom, hogy az USB kábel ugyanazon ajtó mögött bújik meg, ahol a micro SIM és a micro SD foglalat is található
- ezek alatt a 3,5 mm-es jack csatlakozó és végül a hálózati töltő csatlakozója található

A lepattintható ajtó található a micro SD, a micro SIM és a micro USB helye:

A hátlap elviekben szálcsiszolt alumínium. Található itt egy reset gomb, amelyre sosem volt szükségem, de jó tudni hogy a rendelkezésünkre áll. A 13 MP-es kamerával nincs sok tapasztalatom, hiszen a tabletet csak tartalomfogyasztásra használtam. Csak egy élethelyzet jut az eszembe, amikor érdemes lenne használni: ha van gyermek a családban, akkor ezzel lefotózva a képeket egyből meg lehet osztani a távolabb élő nagyszülőkkel. A led villanóért viszont jár a dicséret a gyártónak, hiszen így éjjelente zseblámpának is lehet használni az eszközt.

Jómagam a telefont használom erre a célra. Ritkán van szükségem zseblámpára és csak rövid ideig, de akkor azonnal: például áramszünet esetén (nálam ez sok-sok évvel ezelőtt volt utoljára, ám jellemző hogy a sok elektronikus dolog lecsapja otthon a villanyórát) vagy ha begurul valami az ágy alá. Ilyenkor csak megnyomok egy ikont a telón és lőn világosság.

Szintén a hátlapon található még a hangszóró páros, melyek hangminősége megfelelő (az nem derült ki a számomra, hogy sztereó vagy sem):

A tablet formavilága szögletes, ám az éleket szolidan lekerekítették. Az anyaghasználata príma, nem recseg-ropog és kellemes érzés kézben tartani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények